Image

Lantmännen bildar stort fastighetsbolag

BOLAG Lantmännen samlar nu koncernens hela fastighetsinnehav i ett helägt bolag, Lantmännen Fastigheter AB. Det nya bolaget kommer att ha fastighetstillgångar på mer än fem miljarder kronor och blir därmed ett av Sveriges större fastighetsbolag.
Publicerad den 10 Juni 2009

Lantmännen har beslutat att samla sitt omfattande fastighetsinnehav i ett fastighetsbolag. Fastigheterna kommer med start i år att successivt säljas från Lantmännens olika affärsområden till det nya bolaget. Fullt implementerat kommer fastighetstillgångar på mer än fem miljarder kronor att samlas i det nya bolaget, som därmed blir ett av Sveriges större fastighetsbolag.

– Genom att samla fastigheterna i ett bolag renodlar vi verksamheten och skapar bättre förutsättningar för samordning och effektiv förvaltning, säger Per Olof Nyman, ekonomi- och finansdirektör på Lantmännen.

Lantmännen äger idag cirka 500 fastigheter på 200 orter i Sverige. Lokalerna motsvarar en sammanlagd yta på 1 500 000 kvadratmeter. Fastigheterna är kommersiella lokaler som används som kontor, butiker, verkstäder, produktionslokaler och lager. Två tredjedelar av lokalerna hyr Lantmännen ut internt till koncernen och övrigt externt.

Lantmännen Fastigheter AB är organiserat i tre regioner med chef, förvaltare, projektledare och administration i varje region. Till vd har Mikael Nicander utsetts.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige