Image
K-Fastigheter tecknar LOI för försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet.
K-Fastigheter tecknar LOI för försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter på väg mot miljardaffär i Danmark

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring med en institutionell investerare rörande försäljning av ett fastighetsbestånd i Danmark.
Publicerad den 7 Mars 2024

Den 11 september 2023 pressmeddelades att K-Fastigheter sonderade möjligheterna att avyttra en fastighetsportfölj i Danmark. En avsiktsförklaring har tecknats med en institutionell investerare rörande försäljning av portföljen. Sedvanlig försäljningsprocess med teknisk och ekonomisk genomgång fortskrider och under förutsättning av att parterna ingår bindande överlåtelseavtal förväntas frånträde av fastigheterna ske under andra kvartalet 2024.

Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1 070 miljoner kronor. Fastigheternas marknadsvärde uppgick vid utgången av fjärde kvartalet 2023 till 1 145 miljoner kronor.

Avyttringen sker för att stärka balansräkningen och för att fortsatt kunna förvärva byggrätter och byggstarta nya projekt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige