Image
Stora Bostadsdagen Göteborg
Jacob Karlsson.

Stora Bostadsdagen GBG: Jacob Karlsson om K-Fastigheters Göteborgsplaner

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna möter vi K-Fastigheters grundare och vd Jacob Karlsson i en intervju om marknadsläget och planerna i Göteborgsområdet.


K-Fastigheter tecknar LOI för försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet.

K-Fastigheter på väg mot miljardaffär i Danmark

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring med en institutionell investerare rörande försäljning av ett fastighetsbestånd i Danmark.


Jacob Karlsson.

Ökade hyresintäkter men minskat förvaltningsresultat för K-Fastigheter

Bolag Hyresintäkterna ökade samtidigt minskade förvaltningsresultat för K-Fastigheter under 2023. Resultatet för året blev -398 miljoner.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter är på offensiven

Bolag Med en framgångsrik nyemission och stort antal färdigställda lägenheter under fjärde kvartalet så känner sig vd Jacob Karlsson trygg i att K-Fastigheter kan stå rustade för framtiden.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter: Marknadsförutsättningarna fortsätter att vara utmanande

Bolag Ökade hyresintäkter men minskat resultat för K-Fastigheter.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter och styrelseledamot i SLP.

K-Fastigheters vd minskar innehavet i SLP

Transaktioner Jacob Karlsson har under dagen rapporterat tre insynsaffärer logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property där han är styrelseledamot.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter genomför nyemission – tillförs 331 miljoner

Ekonomi/Finansiering K-Fastigheter genomför en riktad nyemission om sammanlagt 24 miljoner B-aktier till kursen 13,80 kronor, något som tillför bolaget cirka 331 miljoner kronor före transaktionskostnader. Teckningskursen innebär en rabatt med cirka 8,2 procent mot gårdagens senaste betalkurs på 15,04 kronor.


K-Fastigheter avbryter emission av konvertibler.

K-Fastigheter avbryter emission av konvertibler

Bolag Styrelsen för K-Fastigheter har i samråd med Joint Bookrunners beslutat att avbryta bookbuildingförfarandet och den riktade nyemissionen av konvertibler kommer inte genomföras, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.


K-Fastigheter sonderar terrängen för möjlig försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet.

K-Fastigheter överväger försäljningar i Köpenhamn – anlitar Colliers

Transaktioner K-Fastigheter har anlitat Colliers för att bistå med avyttring av fyra fastigheter med totalt 311 lägenheter i Köpenhamnsområdet.


K-Fastigheter ökar takten i Göteborg.

Så blir K-Fastigheters Göteborgssatsning

Bolag Senaste månaderna har K-Fastigheter ökat sin byggrättsportfölj genom flera förvärv, senast i slutet av juni när man köpte av Serneke. Johan Hammarqvist, IR- och kommunikationschef, berättar för Fastighetssverige om satsningen i Göteborg, synen på Göteborgsmarknaden, var man vill växa och vilken organisation man vill bygga i staden.


Fastigheten i Kävlinge ska uppföras i låghusformat.

K-Fast gör litet förvärv i Kävlinge

Transaktioner K-Fast har förvärvat en byggrätt i Kävlinge tillsammans med Selihof. Förvärvet sker från ett bolag inom Wästbygg-koncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Kävlinge Hackmästaren 1. Lagakraftvunnen detaljplan finns. Genom förrättning kommer fastigheten att delas upp mellan köparna.


K-Fastigheter avser inleda samarbete med Titania i Vallentuna.

Titania går in i JV med K-Fastigheter

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring med Titania om att ingå ett samarbetsavtal gällande en byggrätt i Vallentuna som omfattar 74 lägenheter. K-Fastigheter avser att förvärva 50 procent av aktierna i det bolag som äger fastigheten Vallentuna Vallentuna-Rickeby 1:48 från ett bolag inom Titaniakoncernen. Lagakraftvunnen detaljplan finns.


Serneke och K-Fast är båda nöjda med transaktionen av byggrätten i Gårdsten i Göteborg.

K-Fastigheter köper byggrätt av Serneke

Transaktioner K-Fastigheter har förvärvat ännu en byggrätt i Göteborg. Byggrätten omfattar cirka 124 hyresrätter. Förvärvet sker från ett bolag inom Sernekekoncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Göteborg Gårdsten 7:5. Lagakraftvunnen detaljplan finns.


Förvärvet gäller en byggrätt för cirka 135 hyresrätter i Sävenäs, Göteborg.

K-Fastigheter köper byggrätt i Göteborg

Bostäder K-Fastigheter har förvärvat en byggrätt för cirka 135 hyresrätter i Göteborg. Förvärvet sker från ES Smörslottsgatan Andra Holding AB och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Göteborg Sävenäs 131:14. Lagakraftvunnen detaljplan finns.


K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Lund.

K-Fastigheter köper sin första byggrätt i Lund av Brinova

Bostäder K-Fast Holding AB har förvärvat en byggrätt för cirka 80 hyresrätter i Lund. Säljare är Brinova och förvärvet gäller samtliga aktier i det bolag som efter genomförd förrättning kommer äga del av fastigheten Sandryggen 1.


Jacob Karlsson, vd K-fastigheter.

K-Fastigheter sänker ribban för byggstarter 2023

Bolag Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, stirrar stint på lite tuffa siffror just nu. Med en belåningsgrad som närmar sig 60 procent och en räntetäckningsgrad på nästan 2,0 har nu bolaget reviderat sitt mål gällande byggstarter i år från 1 300 till 1 000. Hittills i år har K-Fastigheter byggstartat 53 lägenheter. Jacob Karlsson kommenterar läget för Fastighetssverige.


K-fastigheter köper byggrätt för 110 lägenheter i Ale.

K-Fastigheter köper byggrätt av Sernekekoncernen

Transaktioner K-Fast Holding har förvärvat en byggrätt för cirka 110 hyresrätter i Ale kommun. Förvärvet sker från ett bolag inom Sernekekoncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Ale Utby 3:113 i centrala Älvängen. Lagakraftvunnen detaljplan finns.


K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna.

K-Fastigheter köper byggrätt i Eskilstuna

Bostäder K-Fastigheter har förvärvat en byggrätt för cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna. Förvärvet sker från Dagmar Fastigheter och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Förvaltaren 2 i centrala Eskilstuna. Tillträde sker när lagakraftvunnen detaljplan erhållits.


K-Prefabs vd Stefan Paulsson och K-Fastigheters vd, Jacob Karlsson.

K-Prefab säljer produktionsanläggning i Borensberg

Transaktioner K-Fastigheters dotterbolag K-Prefab har träffat avtal om att sälja sin produktionsanläggning i Borensberg till Tranås Cementvarufabrik.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter ökar förvaltningsresultatet marginellt

Bolag K-Fastigheter redovisar en marginell förbättring av förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning. Aktien föll över åtta procent under torsdagens handel.