Image

Alma förstärker investeringsteamet – plockar namn från storbolagen

Karriär Alma Property Partners rekryterar från CBRE, CapMan Real Estate, Catella och Carnegie.


Pictet och Brunswick säljer danska Lindu Ejendomme till Blackstone

Transaktioner Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate säljer det gemensamägda fastighetsbolaget Lindu Ejendomme till Blackstone. Portföljen omfattar 14 lättindustri- och lagerfastigheter i Köpenhamn med en total uthyrningsbar area om 84 000 kvadratmeter.


K-Fastigheter tecknar LOI för försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet.

K-Fastigheter på väg mot miljardaffär i Danmark

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring med en institutionell investerare rörande försäljning av ett fastighetsbestånd i Danmark.


Catena förvärvar ytterligare i Danmark, köper logistikfastighet strax utanför Köpenhamn.

Catena gör nytt förvärv i Danmark

Transaktioner Catena förvärvar en dansk fastighet i Hvidhovre, en investering om 420 miljoner danska kronor. Säljare är Bulk Industrial Real Estate AS och hyresgäst är Scan Global Logistics.


Niam förvärvar Futurum.

Niam köper dansk fastighetsförvaltare – integreras i egen verksamhet

Transaktioner Niam förvärvar Futurum ApS, ett danskt bolag inom fastighetsförvaltning. Med sina 25 anställda har Futurum en betydande expertis inom segmentet, vilket kompletteras med nödvändiga system och processer för bostadsförvaltning. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform, Nordhusene.


Corem säljer till Capman.

Corem säljer för 890 miljoner i Köpenhamn

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av en fastighet i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 890 miljoner svenska kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Köpare är Capman.


Niam köper i Storköpenhamn.

Niam förvärvar kontorsfastighet i Storköpenhamn

Transaktioner Niam förvärvet av en kontorsfastighet på 7 300 kvadratmeter, strategiskt belägen i Storköpenhamn, med Novo Nordisk som exklusiv hyresgäst. Säljare är danska pensionsfonden Industriens Pension och köpeskillingen är 130 miljoner miljoner danska kronor, motsvarande cirka 191 miljoner svenska kronor.


Wihlborgs hyr ut 62 000 kvadratmeter i Høje Taastrup.

Wihlborgs hyr ut 62 000 kvadratmeter i Høje Taastrup

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tioårigt hyresavtal med en större dansk verksamhet om 62 000 kvadratmeter på Girostrøget 1 i Høje Taastrup. Hyresavtalet träder i kraft den 1 maj 2024 och fastigheten ska under hyrestiden genomgå en omfattande modernisering.


Fastighetssverige redovisar de största transaktionerna som gjordes i Finland, Norge och Danmark under 2023.

Grannländernas största transaktioner 2023

Lista Transaktionsmarknaden gick trögt även i Sveriges grannländer under 2023, men det gjordes ändå ett antal miljardaffärer i Norge, Danmark och Finland förra året. Med hjälp av siffror från Colliers presenterar Fastighetssverige de största transaktionerna som gjordes i grannländerna under förra året.


NCC bygger nytt huvudkontor åt Energinet i Fredericia.

NCC bygger nytt huvudkontor åt Energinet

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av det statligt ägda Energinet att bygga ett nytt huvudkontor utanför Fredericia på Jylland i Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 900 miljoner svenska kronor.


Wihlborgs bygger för privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm.

Wihlborgs bygger skola utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra en ny skolbyggnad till privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm norr om Köpenhamn med plats till 1 500 elever och anställda.


Corems vd Rutger Arnhult.

Corems avsiktsförklaringar – ska sälja fastigheter för drygt tolv miljarder

Transaktioner Corem har tecknat fyra separata avsiktsförklaringar om avyttring av fastigheter, till underliggande fastighetsvärden om sammanlagt drygt tolv miljarder kronor.


NCC bygger nytt tingshus i norska Tönsberg.

NCC bygger i Norge och Danmark

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt tingshus i norska Tönsberg och en produktionsanläggning i Danmark. Ordervärdet uppgår totalt till 1,07 miljarder svenska kronor.


NCC bygger simhall i danska Vrå.

NCC bygger simhall i danska Vrå

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Idrottscenter Vendsyssel att bygga en simhall på norra Jylland i Danmark. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.


Byggnationen inleds i oktober och de nya kontoren förväntas vara färdigställda för inflyttning under våren 2026 i danska Middelfart.

NCC bygger kontor i danska Middelfart

Bygg/Arkitektur På uppdrag av investmentbolaget Selfinvest ska NCC bygga ett cirka 12 400 kvadratmeter stort kontorshus i staden Middelfart på Fyn i Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 630 miljoner kronor.


Till vänster Randy Giraldo, europeisk fastighetschef på Nuveen och till höger Oscar Maltesen, transaktionschef i Norden.

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.


K-Fastigheter sonderar terrängen för möjlig försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet.

K-Fastigheter överväger försäljningar i Köpenhamn – anlitar Colliers

Transaktioner K-Fastigheter har anlitat Colliers för att bistå med avyttring av fyra fastigheter med totalt 311 lägenheter i Köpenhamnsområdet.


Transaktionsmarknaden för logistik har precis som marknadens övriga segment haft ett tufft 2023 hittills, men en trend som Colliers noterat är att det byggs mer logistik på spekulation.

Svenska logistiktrenden som tagit sig över sundet

Bolag Logistik har varit det tredje största segmentet i Europa och Norden de senaste tre åren, men transaktionsvolymen för logistik i Norden har rasat hittills under 2023, en minskning med 75 procent jämfört med 2022 enligt de senaste siffrorna från Colliers. Rådgivaren ser dock att en svensk logistiktrend har börjat få fäste även i Danmark.


Fasadgruppen renoverar ett helt postnummer i Köpenhamn åt Heimstaden.

Fasadgruppen renoverar helt postnummer åt Heimstaden

Bygg/Arkitektur Fasadgruppen har, via ett dotterbolag, fått i uppdrag av Heimstaden att genomföra en omfattande renovering av Hostrup Have i stadsdelen Fredriksberg i Köpenhamn. Projektet omfattar byte av cirka 12 500 kvadratmeter tegeltak, utbyte av samtliga fönster och fullständig omfogning av alla fasader.


Wihlborgs tomma kontorshus blev hem för ukrainska flyktingar.

Wihlborgs tomma kontorshus blev hem för ukrainska flyktingar

Bolag När Ballerups kommun behövde bostäder till ukrainska flyktingar upplät Wihlborgs en av sina kontorsfastigheter som stod tom i väntan på ett utvecklingsprojekt. De tidigare kontorsrummen gjordes om till 92 bostäder med plats för 250 flyktingar.