Image
Fastigheten i Kävlinge ska uppföras i låghusformat.
Fastigheten i Kävlinge ska uppföras i låghusformat. Bild: K-Fastigheter

K-Fast gör litet förvärv i Kävlinge

Transaktioner K-Fast har förvärvat en byggrätt i Kävlinge tillsammans med Selihof. Förvärvet sker från ett bolag inom Wästbygg-koncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Kävlinge Hackmästaren 1. Lagakraftvunnen detaljplan finns. Genom förrättning kommer fastigheten att delas upp mellan köparna.
Publicerad den 30 Juni 2023

På den del av den förvärvade fastigheten som ska ägas av K-Fastigheter avser bolaget uppföra cirka 25 hyresrätter i koncernens egenutvecklade koncepthus Låghus. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till cirka 3,3 miljoner kronor. Tillträde har skett och byggstart planeras ske under 2024. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde för den del som K-Fastigheter förvärvar om cirka 7 miljoner kronor.

– Kävlinge har ett utmärkt geografiskt läge och ett behov av nya bostäder. Genom förvärvet kan K-Fastigheter bygga vidare på det fastighetsbestånd bolaget redan har i Kävlinge och samtidigt bidra till att utveckla kommunen. Våra Låghus passar väl in i mixen av bostäder på orten, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige