Image
Niam köper av Logistic Contractor.

Niam miljardköper logistik i Norge

Transaktioner Niam fortsätter sin nordiska expansion på logistikmarknaden genom förvärvet av en norsk logistikfastighet på 64 000 kvadratmeter från Logistic Contractor för 1,45 miljarder norska kronor, motsvarande cirka 1,37 miljarder svenska kronor.


BRF Prisma.

Wästbygg bygger bostäder åt HSB i Mölndal

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått uppdraget att bygga BRF Prisma i Mölndal åt HSB. BRF Prisma omfattar 58 lägenheter och gemensamhetsutrymmen fördelade på två huskroppar.


Nordfeldts och Wästbyggs bostadsprojekt i Söderort förändras något.

Förändringar i Wästbyggs bostadsprojekt

Bostäder Utgifterna har ökat för projektet i Söderort och nu behöver en del av marken säljas för att få bättre ekonomi i den 200 lägenheter stora satsningen.


Benn Karlberg.

Benn Karlberg avgår som vd för Logistic Contractor

Bolag Benn Karlberg avgår som vd för Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor.


Wästbyggs finanschef Jessica Gårdmo lämnar sin tjänst.

Wästbyggs finanschef lämnar sin tjänst

Bolag Byggbolaget Wästbyggs finanschef Jessico Gårdmo har idag meddelat att hon lämnar sin tjänst och koncernledningen för nya utmaningar utanför koncernen.


Vd Jonas Jönehall.

Wästbygg vinstvarnar – konkurser tynger resultatet

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget Wästbygg meddelar att rörelseresultatet i det fjärde kvartalet väntas bli -270 miljoner kronor enligt segmentsrapporteringen. Bolaget levererade en mindre rörelsevinst på 20 miljoner kronor samma period året innan.


Logistic Contractor har utvecklat och byggt en logistikanläggning i Örebro som nu säljs vidare.

Wästbygg avyttrar logistikfastighet i Örebro

Transaktioner Wästbyggs dotterbolag Logistic Contractor säljer en färdigställd och fullt uthyrd egenutvecklad logistikanläggning i Örebro.


Wästbyggs nya trähusprojekt.

Wästbygg Gruppen bygger bostäder åt Skandia Fastigheter och Nordr

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att uppföra ett bostadshus i Uppsala med stomme av KL-trä. Huset blir fem våningar högt och ska innehålla 47 lägenheter. Dessutom har en tidigare kommunicerad affär med Nordr om 74 bostäder nu gått i lås. Det totala ordervärdet hamnar på 235 miljoner kronor.


Minna Skyman.

Minna Skyman blir ny landschef för Finland hos Logistic Contractor

Bolag Logistic Contractor har rekryterat Minna Skyman som chef för bolagets finländska verksamhet.


Wästbygg Gruppen bygger Ljungbys nya multihall.

Wästbygg Gruppen bygger Ljungbys nya multihall

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tilldelats uppdraget att bygga en ny multihall åt Ljungby kommun.


Nytt logistikuppdrag för Wästbygg Gruppen i Uppsala.

Nytt logistikuppdrag för Wästbygg Gruppen

Bolag Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor har tecknat avtal med utvecklaren och fastighetsägaren LogiDev om att bygga en logistikanläggning på Fulleröområdet strax norr om Uppsala.


Wästbyggs vd Jonas Jönehall.

Wästbygg vinstvarnar för andra kvartalet

Bolag Wästbygg meddelar att resultatet för andra kvartalet påverkas negativt av tidigare kommunicerade omstruktureringskostnader och nedskrivningar i projekt och av tillgångar. Dessutom belastas resultatet av ytterligare reserveringar i ett logistikprojekt i Danmark. Rörelseresultatet för andra kvartalet förväntas uppgå till -262 miljoner kronor.


Fastigheten i Kävlinge ska uppföras i låghusformat.

K-Fast gör litet förvärv i Kävlinge

Transaktioner K-Fast har förvärvat en byggrätt i Kävlinge tillsammans med Selihof. Förvärvet sker från ett bolag inom Wästbygg-koncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Kävlinge Hackmästaren 1. Lagakraftvunnen detaljplan finns. Genom förrättning kommer fastigheten att delas upp mellan köparna.


Wästbygg Gruppen uppför 109 lägenheter åt Framtiden i Göteborg

Wästbygg Gruppen uppför 109 lägenheter åt Framtiden i Göteborg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har vunnit en upphandling om att bygga 109 hyresrätter, varav 28 trygghetsbostäder, åt kommunala Framtiden Byggutveckling på Smörslottsgatan i Göteborg. Projektet omfattar två punkthus, som är tio respektive elva våningar höga, samt ett kombinerat återvinningshus och cykelgarage. Ordervärdet är 135 miljoner kronor.


Technopolis Ullevi.

Wästbygg flyttar huvudkontoret från Liseberg till Ullevi

Uthyrning I början på nästa år flyttar det ledande byggbolaget Wästbygg Gruppen lämnar Balder fastighet intill Liseberg och flyttar in hos Technopolis Ullevi på en yta om totalt 1330 kvadrat meter. "Läget, servicen och möjligheten att få vara med och påverka planlösningen betydde mycket för oss", säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef på Wästbygg Gruppen.


Hyllie

Wästbygg nära markanvisning för 16 000 kvadratmeter kontor

Bygg/Arkitektur Bolagets planer ligger inom samma område i Hyllie där övriga byggrätter har tilldelats till Granitor för kontor samt Sveaviken och Obos/Klarabo för bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Logistic Contractor bygger åt Verdion.

Logistic Contractor bygger logistikanläggning åt Verdion

Bygg/Arkitektur Logistikutvecklaren Verdion utökar sitt samarbete med Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor. Avtal har tecknats om att uppföra en logistikanläggning på 15 000 kvadratmeter i Bäckebolområdet i Göteborg till ett ordervärde om cirka 200 miljoner kronor.


Jonas Jönehall, vd och koncernchef för Wästbygg.

Jönehall om Wästbyggs varsel och satsningar

Bolag 70 personer ska bort när Wästbygg skär bort onödig balast. Samtidigt presenterar man en ny jätteaffär rörande grönt stål i Boden. Det är högt och lågt om vartannat i Wästbyggs kvartalsrapport för Q1. För Fastighetssverige kommenterar vd Jonas Jönehall varslet, storordern och bolagets nya fokus.


Wästbygg varslar 70 och lägger ner koncernbolag

Bolag Wästbygg planerar att genomföra personalnedskärningar om cirka 70 tjänster. Samtidigt avses Inwita Fastigheter, koncernens bolag för förvaltning och ägande av egenutvecklade samhällsfastigheter, att avvecklas.


Wästbygg Gruppen bygger 74 bostäder i centrala Lund.

Wästbygg Gruppen bygger 74 bostäder i centrala Lund

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Nordr om att uppföra Teaterkatten i centrala Lund. Teaterkatten omfattar 74 Svanenmärkta bostäder i form penthouses med terrasser och townhouses i två plan med egen ingång från gatan.