Image

JM köper av Kefren – ska bygga 600 bostäder

Transaktioner JM har förvärvat en centralt belägen fastighet i Jakobsberg i Järfälla kommun. Fastigheten är under planläggning för cirka 600 bostäder. Säljare är Kefren Properties.
Publicerad den 22 Augusti 2011

Köpeskillingen uppgår till 80 miljoner kronor.

På fastigheten, som omfattar cirka 53 000 kvadratmeter tomtyta, finns i dag mindre kontors- och lagerbyggnader som avses att rivas.

Området, som i dag är ett industriområde, ingår i kommunens centrumplan och kommer att omvandlas till ett nytt större centrumnära bostadsområde för drygt 1 000 bostäder. Detaljplan för området väntas vinna laga kraft under 2012.

Byggstart för bostäderna planeras till 2013.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige