Image
Daniel Tellberg går från tillförordnad koncernredovisningschef till CFO den 1 september.
Daniel Tellberg går från tillförordnad koncernredovisningschef till CFO den 1 september. Bild: SBB

Jakten på ny CFO är över för SBB

Karriär Rekryteringen av ny CFO gick snabbt för SBB. Inte mer än en vecka efter att Eva-Lotta Strid meddelade att hon valt att lämna sin stol i det krisande bolaget så står det klart att man hittat sin nya CFO i koncernredovisningschefen Daniel Tellberg.
Publicerad den 30 Augusti 2023

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förstärker sin koncernledning med Daniel Tellberg som ekonomidirektör. Daniel Tellberg som nu är tillförordnad koncernredovisningschef tillträder tjänsten den 1 september. Daniel Tellberg kommer succesivt ta över ansvarsområden från avgående CFO Eva-Lotta Stridh. I och med denna förändring avslutas den pågående rekryteringsprocessen av en ny CFO.

– Daniel Tellberg har med sin erfarenhet varit väldigt värdefull i sin nuvarande roll och det är därför glädjande att han nu stärker upp ledningen i rollen som Ekonomidirektör. Han är ett välkommet tillskott i arbetet med att bygga framtidens SBB, säger Leiv Synnes, vd SBB.

– Jag har under det gånga året fått lära känna SBB och den framåtanda som finns i bolaget. Jag ser därför fram emot att i denna nya roll få vara med på den fortsatta resan och bidra till att rusta SBB för framtiden, säger Daniel Tellberg, tillträdande ekonomidirektör på SBB.

Daniel Tellberg innehar rollen som tillförordnad koncernredovisningschef på SBB sedan årsskiftet. Innan han tillträdde sin nuvarande roll på SBB var han tillförordnad koncernredovisningschef på Magnolia Bostad. Han har bakgrund som controller på flera börsnoterade företag som Atrium Ljungberg och Viaplay Group samt erfarenhet från revisions- och konsultroller på EY och Deloitte. Daniel Tellberg har en MBA i Accounting & Auditing från Stockholms universitet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige