Image
Bild: AMF Fastigheter

Hufvudstaden miljardköper i Göteborg

Transaktioner Hufvudstaden har förvärvat fastigheten Göteborg inom Vallgraven 8:26, belägen i Nordstans affärscentrum. Köpeskillingen uppgår till drygt 1,2 miljarder kronor. Säljaren lämnar i och med affären Göteborgs retailmarknad.
Publicerad den 3 December 2012
Göteborg inom Vallgraven 8:26. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Göteborg inom Vallgraven 8:26. Bild: AMF Fastigheter. Ivo Stopner. Bild: Hufvudstaden. Bild: Hufvudstaden
Ivo Stopner. Bild: Hufvudstaden. Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter.

Säljare är AMF Fastigheter. Den uthyrbara ytan uppgår till totalt cirka 20 700 kvadratmeter, fördelat på 11 400 kvadratmeter kontor, 8 900 kvadratmeter butiker/restauranger och 400 kvadratmeter lager. Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd. Större hyresgäster är bland annat Kapp Ahl, Esprit, Cassels samt Försäkringskassan och Andra AP-fonden.

Förvärvet är i linje med Hufvudstadens strategi att koncentrera beståndet till bästa läge i centrala Göteborg och centrala Stockholm.
- Fastigheten passar mycket väl in i Hufvudstadens bestånd, speciellt med tanke på att vi redan äger Köpmannavaruhuset Femman i Nordstan. Vi bedömer att fastigheten har en utvecklingspotential då Nordstan är ett av norra Europas ledande affärscentrum med attraktiv detaljhandel, parkering samt moderna kontor i bästa tänkbara kommersiella läge. Genom förvärvet stärks Hufvudstadens ställning som en av de ledande och långsiktiga fastighetsägarna i Göteborg, säger Ivo Stopner, vd på Hufvudstaden.
- Vi är glada att ägandet av fastigheten övertas av Hufvudstaden som har en egen lokal förvaltning i Göteborg och en gedigen marknadskompetens. Hufvudstadens starka engagemang i området borgar för en fortsatt bra utveckling i Nordstan, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

Fastigheten har ägts av AMF Fastigheter sedan 1998. Genom transaktionen koncentrerar AMF Fastigheter sin retailverksamhet till Stockholm.
– Vi vet att handelsfastigheter kräver speciell kompetens och lokal närvaro. Istället för att själva bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Göteborg har vi nu valt att fokusera våra investeringar i handelsfastigheter till Stockholms innerstad, säger Mats Hederos.

Tillträdesdag är 7 mars 2013.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige