Image
Sedan 2011 har AMF Fastigheter utvecklat Moodkvarteret.

AMF öppnar kluster för framtidens samhällsbyggnad

Uthyrning AMF Fastigheters utveckling av en helt ny mötesplats i centrala Stockholm börjar nu ta form. I Moodkvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan lanseras en ny plats för företag och organisationer som vill forma framtidens samhällsbyggande och nästa generations näringsliv. Nu presenteras Elements tillsammans med serieentreprenörerna Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton.


AMF Fastigheters Moodkvarteret.

Bolagen tillbakavisar att fler butiker säger upp hyresavtalen

Handel Uppsägningarna av hyreskontrakt i detaljhandeln har ökat under året. Det menar Svensk Handel. Fastighetssverige vände sig till några av fastighetsbolagen för att höra om de märker av ökande vakanser och en rörelse bland hyresgästerna.


Anna K. Johansson, Change Director på Tam, och Thomas Erséus, vd för AMF Fastigheter.

Tungviktarna om framtidens hyresmodeller inom handeln

Bolag Anna K. Johansson, Change Director på Tam, och AMF Fastigheters vd Thomas Erséus är två tunga namn inom svensk retail och handel. Här ger de sin syn på aktuella handelstrender, hur framtidens konsument tänker, fastighetsägarens synvinkel och hur hyresmodellerna skulle kunna förändras inom handeln framöver.


Embassy House flyttar sin Södermalmsanläggning till AMF Fastigheters Pelarbacken.

Embassy House flyttar Södermalmsanläggning till Pelarbacken

Uthyrning Coworking-aktören Embassy House flyttar in i AMF Fastigheters Pelarbacken vid Medborgarplatsen i Stockholm.


Mäklarsamfundet välkomnar regeringsbeskedet.

Mäklarsamfundet positivt till regeringens förslag till nya låneregler

Ekonomi/Finansiering Regeringens utredning om ränteskillnadsersättningen visar att reglerna behöver ändras. Utredningen visar att ändringen av regeln skulle kunna stimulera längre löptider och skapa tryggare bolånekonsumenter. På Mäklarsamfundet håller man med – och vill se internationell jämförelse.


Sedan 2011 har AMF Fastigheter utvecklat Moodkvarteret.

AMF Fastigheter hyr ut till Crédit Agricole

Uthyrning Den franska investeringsbanken Crédit Agricole CIB signar för nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i Moodkvarteret i Stockholm. Fastigheten, som är i AMF Fastigheters ägo, står just nu under en omfattande ombyggnation med höga hållbarhetsambitioner. Lokalerna planeras stå färdiga för inflytt från våren 2024.


Alex Mabäcker.

Teamet lämnar SBB för nysatsning – startar Samfori: "Vi kommer sticka ut hakan"

Bolag Teamet bakom Odalen Fastigheter, som förvärvades av SBB under 2022, lämnar bolaget för en nysatsning under nya namnet Samfori. Vd:n Alex Mabäcker berättar om beslutet att lämna SBB, nya bolaget och satsningar som ska göras med Samfori, samt ger sin syn på problemen i det politiska samtalet kopplat till äldrefrågor.


Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter.

Thomas Erséus om kontorets roll: “Mycket närmare till allt på jobbet – då blir kontoret attraktivt"

Bygg/Arkitektur Hur ska kontoret fylla behovet av mötesplats och samtidigt utveckla stadens attraktivitet? Vad kan kommuner göra för att underlätta samverkan, förenkla omställning av lokaler ge utrymme för flexibilitet i detaljplaner? Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter, ger sin syn på saken i en exklusiv intervju med Fastighetssverige.


Urverket Marievik.

Första hyresgästen klar för storsatsningen

Uthyrning Alstom Sverige signar för nya lokaler i AMF Fastigheters storsatsning i Marievik, det nya stadsomvandlingsområdet vid Liljeholmskajen i södra Stockholm. Transporttillverkaren, som redan idag sitter i området, väljer att satsa på nya lokaler i projekt Urverket med inflyttning våren 2025. Innan dess ska Urverket rustas upp, och därmed blir Urverket den första byggnad som byter skepnad när omvandlingen av Marievik börjar.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Stockholm.

Kartläggning: Här är de största fastighetsägarna i Stockholm

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag avslutas det hela med Stockholm, som med sina 984 748 invånare är landets största kommun.


Nicole Rosvall blir ny försäljningschef på AMF Fastigheter.

Nicole Rosvall ny försäljningschef på AMF Fastigheter

Karriär AMF Fastigheter har rekryterat Nicole Rosvall som försäljningschef. Nicole kommer närmast från en roll som projektuthyrare på Atrium Ljungberg och tillträder den nya rollen den 1 oktober.


Grön byggnad, ritning.

AMF Fastigheter utvecklar väggar av hampa

Bygg/Arkitektur I samverkan med företagen Ekolution, Wood Tube och Recoma utvecklar AMF Fastigheter hållbara och biobaserade innerväggar gjorda av hampafiberisolering, pappreglar och återvunna mjölkkartonger. Fastighetssverige frågade Johan Lindskog, projektutvecklingschef AMF Fastigheter, och Remi Loren, vd på greentechbolaget Ekolution, vad “grejen" är med den nya materialsatsningen.


De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar på fortsatt svagt stigande bostadspriser.

Bostadsmarknaden fortsatte uppåt i maj

Bostäder Under maj steg priserna på både bostadsrätter och villor i riket med 1 procent. Prisutvecklingen på årsbasis ligger nu på -8 procent för bostadsrätter och -13 för villor. Detta visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.


Anna Gissler.

Anna Gissler blir ny marknads- och kommunikationschef på AMF Fastigheter

Bolag Anna Gissler, i dag vd på Invest Stockholm, blir ny marknads- och kommunikationschef på AMF Fastigheter. Hon tillträder den 1 augusti och kommer att ingå i AMF Fastigheters ledningsgrupp. Anna Gissler ersätter därmed Anna Thelander, som innehaft rollen sedan 2018 och som nu har valt att kliva av uppdraget.


Fatburen.

AMF Fastigheter hyr ut till speljätte

Uthyrning Star Stable hyr 1 275 kvadrameter i AMF Fastigheters Fatburen på Södermalm i Stockholm.


Sista delen av Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge presenteras idag.

Hyreskartläggningen: "Vi ser ännu ingen förändring på våra handelsplatser"

Lista Fastighetssverige presenterar sista delen av kartläggningen av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge. Idag är det AMF Fastigheter som får berätta om sitt uthyrningsläge, hyresgästernas situation och hyresavtalens framtid.


Richard Gröttheim, vd för AP7, Thomas Erséus som är vd för AMF Fastigheter och Katarina Romberg, ordförande i AMF Fastigheters styrelse.

AMF Fastigheters första JV på egna ben – årets största transaktion

Transaktioner Årets största förvärv är på gång. Denna gång är det pensionsförvaltarna AMF och Sjunde AP Fonden som slår sig samman i en gemensam affär om en av landets mest attraktiva platser, med prislappen 7,4 miljarder koronor. "För oss var det viktigt att fortsatt vara majoritetsägare" säger AMF Fastigheters vd Tomas Erséus till Fastighetssverige.


Gallerians entré.

Årets största affär: AMF Fastigheter och AP7 bildar JV-bolag

Bolag AMF Fastigheter och AP7 bildar ett joint venture-bolag som blir ägare till citykvarteret Urban Escape, där även handelsplatsen Gallerian ingår. AP7 blir därmed ny delägare i Urban Escape och kommer att inneha en tredjedel i det gemensamma bolaget medan AMF kvarstår som majoritetsägare. Enligt AMF Fastigheter är det den hittills största fastighetsaffären i år, vilket betyder att storleken är över 2,5 miljarder kronor.


AMF Tjänstepension och SEB har ökat sitt ägande i JM.

Trio flaggar upp i JM – AMF Tjänstepension ny storägare

Bolag Efter SBB:s storförsäljning i JM i förra veckan kommer nu de första flaggningarna av ökat innehav. Det är AMF Tjänstepension, SEB Fonder och Handelsbanken Fonder som köpt aktier av SBB och ökat sitt innehav i JM. AMF Tjänstepension köpte 3,45 miljoner aktier i byggbolaget och blir därmed ny storägare med 19,02 procent av kapitalet och rösterna i JM.


Johan Sidenmark, vd AMF

AMF har tillträtt sitt ägande i Delcore Fastigheter

Bolag AMF har tillträtt sitt ägande i Delcore Fastigheter, ett samägt bolag mellan ICA Fastigheter och tjänstepensionsbolaget AMF, den 1 april 2023.