Image
Kakelhuset i Marievik.
Kakelhuset i Marievik. Bild: Studio Stockholm Arkitektur

Studio Stockholm Arkitektur i nytt samarbete med AMF Fastigheter – utvecklar symbolisk fastighet i Marievik

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har fått i uppdrag att agera konceptarkitekter för utvecklingen av fastigheten Kakelhuset i Marievik, en del av AMF Fastigheters storsatsning på området. Målet är att skapa en innovativ kontorsprodukt som samtidigt tar tillvara på husets befintliga kvaliteter, och att förädla formerna för 80-talsarkitektur.
Publicerad den 6 September 2024
Vanna Gunnarsson. Bild: Studio Stockholm Arkitektur
Vanna Gunnarsson.

Marievik, beläget vid det natursköna Liljeholmskajen, är ett av Stockholms snabbast växande områden med en stark vision. Målet är att gå från en anonym kontorsstad till en dynamisk plats där välmående, hållbarhet och mötet mellan människor är i fokus. Först ut är omvandlingen av fastigheten Kakelhuset.

– Vi är stolta över att vara med i den spännande resa som pågår i Marievik, där Kakelhuset har potential att sätta standarden för hela utvecklingen av området. Tillsammans med AMF Fastigheter skapar vi en premiumprodukt som inte bara omfamnar byggnadens historiska värden, utan också introducerar moderna och hållbara lösningar, säger Vanna Gunnarsson, uppdragsansvarig arkitekt och platsutvecklare på Studio Stockholm.

Fastigheten, en klassisk kontorsbyggnad från 1980-talet, kommer att genomgå en total omvandling för att återuppliva och modernisera sitt arkitektoniska arv. Tidigare stängda ytor öppnas upp, och till den nya bottenvåningen med glasade fasader planeras en restaurang och ett café med utsikt över Marieviksparken och de nya bryggorna vid kajen. Uppdaterade kontorslösningar kommer att finnas över fastighetens sju våningsplan, och genomgående finns ett fokus på att ta tillvara på och lyfta byggnadens 80-talsarkitektur.

– Det känns både tryggt och inspirerande att ha Studio Stockholm vid rodret för detta projekt. Tillsammans kommer vi att ta tillvara på 80-talsarkitketuren, och därigenom möjliggöra att fastigheten blir en destination som stärker både området och staden i stort, säger Johan Lindskog, projektutvecklingschef AMF Fastigheter.

Projektet beräknas färdigt till 2026/2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny miljard på kontot – här vill SLP förvärva

Bolag SLP laddar på för nya förvärv. Efter nyemissionen berättar vd Tommy Åstrand var och vilken typ av fastigheter man ska investera den nya miljarden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige