Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö tecknar låneavtal med CEB

Bolag The Council of Europe Development Bank (CEB), en multilateral utvecklingsbank med ett exklusivt socialt mandat, har beviljat ett åttaårigt icke säkerställt lån om 22,2 miljoner euro till Hemsös projekt Campus Tensta.
Publicerad den 27 Juni 2023

År 2022 förvärvade Hemsö Campus Tensta. För närvarande pågår renovering och ett omfattande ombyggnationsprojekt av lokalerna för att anpassa dem för modern utbildningsverksamhet. Nyligen tecknade Hemsö ett hyresavtal med stiftelseägda Järva Gymnasium som öppnar skolverksamhet i lokalerna höstterminen 2024.

Hemsös vision för Campus Tensta är att skapa goda förutsättningar för gymnasie- och vuxenutbildning samt yrkesutbildning. Vi vill dessutom att verksamheter för kultur, innovation och entreprenörskap ska inrymmas i lokalerna. Målet är att göra skillnad för Tenstaborna genom att skapa en plats för möten mellan människor från lokalsamhället och för invånare från hela Stockholm.
– Vi är glada över att inleda detta samarbete med CEB där vi tillsammans med banken kan förverkliga våra sociala ambitioner i Tensta, samtidigt som vi diversifierar vår finansiering ytterligare. Hemsös fokus på social hållbarhet och våra investeringar i socialt utsatta områden skapar goda förutsättningar för ett bra och långsiktigt samarbete, säger Rutger Källén som är vice vd och CFO på Hemsö.
– CEB är glada över att inleda ett samarbete med Hemsö, Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Lånet gör det möjligt för Hemsö att skapa ett skolcampus med utmärkt utbildningskvalitet i ett utsatt område i Stockholm, med en hög andel invandrare. Att tillhandahålla utbildning av hög kvalitet för alla och stödja integration är kärnan i CEB:s sociala mandat.

Om The Council of Europe Development Bank (CEB):
Banken ägs gemensamt av 43 EU-länder och har ett mandat som innebär att de enbart finansierar investeringar som klassificeras som sociala och i linje med EU:s mål.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige