Image

Handelsfastigheter vill utveckla Härlöv

Bygg/Arkitektur Svenska Handelsfastigheter har på senare tid köpt flera fastigheter i Härlövs handelsområde nära centrala Kristianstad. Nu finns planer på stora investeringar och utveckling av området. Ett förslag om markköp och detaljplaneprocess har presenterats för behandling av Kristianstads kommun.
Publicerad den 12 Januari 2017
Svenska Handelsfastigheter vill utveckla Härlövs handelsområde. Klicka på bilden för att förstora. Bild: Studio Stockholm
Svenska Handelsfastigheter vill utveckla Härlövs handelsområde. Klicka på bilden för att förstora.

Härlöv är nordöstra Skånes största handelsplats, med omkring 25 butiker. Av Härlövs totala fastighetsyta äger Svenska Handelsfastigheter drygt 13 000 kvadratmeter.

Kristianstads kommun är positiv till vidareutveckling av området vilket skapar förutsättningar för Svenska Handelsfastigheter att investera i utbyggnad och diversifiering av varu- och tjänsteutbudet.

Härlövs butiker är inriktade på sällanköpsvaror. Med ett utmärkt läge vid Kristianstads största trafikknutpunkt längs E22, endast ett par kilometer från centrum och med enkel parkering och täta allmänna kommunikationer är Härlöv attraktivt både för butiksinnehavare och konsumenter.

- Vi ser stora möjligheter till fler butiker som svarar mot besökarnas behov, bland annat med livsmedel, snabbrörliga konsumtionsvaror och specialiserade butiker, säger Lennart Sten, vd på Svenska Handelsfastigheter.

Företaget har därför inlett förhandlingar med Kristianstads kommun om köp av kommunägd mark för att genomföra en helhetsomvandling av handelsområdet. För att möjliggöra utbyggnaden krävs förändringar av detaljplanen. En avsiktsförklaring har formulerats och lämnats vidare för beslut vid nästa kommunstyrelsemöte.

– Det känns bra att en stark aktör vill ta ett helhetsgrepp om området och visar engagemang och utvecklingsvilja. Omvandlingsplanerna skulle stärka Härlövs handelsområde, men också hela Kristianstad som handelsstad, säger Pierre Månsson (L), kommunalråd i Kristianstad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige