Image

Han tar över vd-stolen på Klövern

Karriär Klöverns styrelse har beslutat att utse Corems vd Rutger Arnhult till ny vd för bolaget. Han tillträder den 1 januari 2012. Hans efterträdare blir Eva Landén, i dag vice vd och finanschef i Corem.
Publicerad den 6 December 2011
Eva Landén. Bild: Corem Property Group. Bild: Corem Property Group
Eva Landén. Bild: Corem Property Group.

Rutger Arnhult är sedan 2007 vd för börsnoterade Corem, men lämnar den befattningen i samband med tillträdet på Klövern. Rutger Arnhult har varit aktiv inom fastighetsbranschen i 22 år bland annat som medgrundare i fastighetsbolagen M2 Gruppen, Din Bostad, Locellus och Corem Property Group. Han har tidigare varit anställd på Alfred Berg Fondkommission, Öhman J:or Fondkommission samt Svenska Handelsbanken. Rutger Arnhult är 44 år och civilekonom. Han ingår sedan 2009 i Klöverns styrelse, men har inte varit delaktig i beslutet om ny vd.

Klöverns nuvarande vd Gustaf Hermelin lämnar sin befattning den 1 januari 2012 för att bli vd för Brinova Fastigheter.

Ersättaren för Rutger Arnhult blir Eva Landén. Hon är sedan 2008 vice vd och CFO för Corem Property Group. Eva Landén är civilekonom och har omfattande erfarenhet från fastighets- och revisionsbranschen.

Hon har tidigare arbetat som ekonomichef för Bonnier Cityfastigheter samt varit revisor hos PwC.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige