Image

Göteborg: 100 allmännyttiga lägenheter till nyanlända

Göteborg Styrelsen för de göteborgska allmännyttornas moderbolag, Förvaltnings AB Framtiden, har tagit ett enhälligt beslut om att ge koncernens dotterbolag i uppdrag att göra en översyn av vilka möjligheter det finns att göra en omprioritering gällande bland annat renoveringslägenheter. Koncernen ska ta fram cirka 100 lägenheter till nyanlända under en tremånadersperiod.
Publicerad den 28 December 2016

Läget i staden är nu så kritiskt så att det endast erbjuds sovsalar för de nyanlända med uppehållstillstånd som kommunen har ansvar för. Som ett led i att ansvara för stadens allmännytta kommer Framtiden under en tremånadersperiod bidra med cirka 100 lägenheter.

Lägenheterna som kommer att erbjudas är tillfälliga och det handlar om renoveringslägenheter (där renoveringen skjuts upp), paviljonger (evakueringsbostäder som används vid större renoveringar) och ett fåtal lägenheter från Boplats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige