Image

Goodman bygger Scanias nya logistikfastighet

Bygg/Arkitektur Goodman, fastighetsgruppen som äger, utvecklar och förvaltar logistikfastigheter över hela Europa har påbörjat byggandet av den 33 220 kvadratmeter stora logistikfastighet som kommer att hyras ut i femton år till lastbilstillverkan Scania i Oskarshamn. Fastigheten beräknas vara färdig i mars nästa år och dess läge och design kommer att bidra till att länka ihop den med Scanias strax över 200 000 kvadratmeter stora produktionsanläggning.
Publicerad den 16 September 2014

Fastigheten är anpassad för att tillgodose behoven för fordonstillverkningsindustrin, och fastigheten kommer att vara uppdelad i uppvärmda och icke-uppvärmda utrymmen.

Fastigheten inkluderar också 650 kvadratmeters kontorsutrymme och särskilda drive-in utrymmen som kommer att förenkla lastning.

- Vi påbörjade nyligen en utbyggnad av vår produktionsprocess för att kunna öka vår leveranskapacitet. Till det behövs en modern logistiklösning som matchar vårt växande behov. Goodmans erfarenhet av att utveckla smarta logistiklösningar för bilindustrin var tydligt, de har visat en bra förståelse för våra behov och för att utforma en ändamålsenlig design. Den nya logistikfastigheten kommer att ligga i nära anslutning till vår produktion, vilket är en strategisk fördel för oss, säger Johan Uhlin, platschef på Scania.

Scania har haft verksamhet i Smålandsregionen sedan 1946. Deras tillverkningscentrum och nya logistikanläggning ligger nära E 22 som knyter samman Malmö och Stockholm. Scania är det tredje märket i Volkswagen-koncernen (de andra är Porsche och Volkswagen) som tecknar ett hyresavtal med Goodman. Det gör Volkswagen-koncernen till en av Goodman största europeiska fordonskunder.

- För Goodman är det här en bra affär som ytterligare stärker vårt track-record inom fordonsindustrin, där vi i dag har över 50 kunder. Den här erfarenheten förbättrar vår kundförståelse och våra möjligheter att skräddarsy lösningar utifrån våra kunders varierande behov, säger Philippe Van der Beken, Managing Director Goodman Continental Europe.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige