Image

Goodman satsar i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Goodman Group har tecknat ett optionsavtal för mark i Eskilstuna Logistikpark för att utveckla upp till 84 000 kvadratmeter lager- och logistikanläggningar.
Publicerad den 24 Juni 2013

Eskilstuna kommun och Goodman har tecknat ett avtal som ger Goodman option på att exploatera ett 14 hektar stort markområde uppdelat på två tomter. Avtalet ger Goodman rätt att erbjuda potentiella logistikkunder dessa två tomter. En av tomterna ligger intill E 20 medan den andra har en direkt järnvägsförbindelse med Svealandsbanan.

- Att Goodman som är en av världens största aktörer inom utveckling av moderna logistikanläggningar har valt Eskilstuna är ännu ett tecken på att vår investering i Eskilstuna Logistikpark börjar ge resultat. A-förpackning öppnade ett nytt lager i parken tidigare i år, DHL har tecknat en avsiktsförklaring för en tomt för att bygga ett nytt lager för distribution och det finns fler företag som knackar på dörren, säger Manuel Brändeborn, näringslivsutvecklare i Eskilstuna kommun.

- Markoptionen i Eskilstuna Logistikpark ger oss tillgång till ett område med ett stort antal potentiella kunder. Vi kommer att leta efter kunder som vill etablera sina företag i Eskilstuna för att distribuera varor i Mälardalen och Storstockholmsområdet. Eskilstuna har ett strategiskt läge och logistikparken ger möjlighet att kombinera väg- och järnvägsfrakt, säger Roger Peters, Goodmans regionchef för Nord- och Östeuropa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige