Image

Familjebostäder bygger i Gubbängen

BYGG Nyss gick byggstarten för 38 nya lägenheter med hyresrätt i Gubbängen. Familjebostäders styrelseordförande Joakim Larsson invigde bygget av lamellhuset som kommer att ligga i korsningen Lingvägen/Herrhagsvägen.
Publicerad den 9 December 2008

Gubbängen, som är byggt på 50-talet, karaktäriseras av låga lamellhus. Det nya lamellhuset har fyra våningar med souterrängvåning mot en stor planterad gård i söderläge. Entréerna vetter mot gatan och fasaderna är uppdelade i färgfält av ljusa kulörer.

- Så här bra smälter alltid de nya husen in i den befintliga bebyggelsen vid våra förtätningar, säger Bosse Sundling, vd Familjebostäder. Denna byggstart bidrar också till att öka vår byggvolym från planerade 400 till 536 påbörjade lägenheter i år.

Lägenhetsstorlekarna i kvarteret Limkakan är från 1:or på 40 kvadratmeter till 5:or på 120 kvadratmeter - flertalet är 2:or och 3:or. Fyra av de större lägenheterna byggs i etage. Parkeringsgarage finns under gården med direkt hissförbindelse.

Hälften av lägenheterna kommer att förmedlas genom Stockholms stads bostadsförmedling. Resten förmedlas genom Familjebostäders interna kö. Inflyttning beräknas till sommaren 2010. Projektet byggs i samarbete med Besqab.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige