Image
Sthlm 02 Studion ligger granne till Skanskas skyskrapa Sthlm 01.
Sthlm 02 Studion ligger granne till Skanskas skyskrapa Sthlm 01. Bild: Skanska

En tredjedel uthyrt i Skanskas Sthlm 02

Uthyrning Skanska hyr ut till streamingbolag i Sthlm 02 Studion. Huset i Hammarby Sjöstad står snart färdig för inflyttning. Inflytt sker i början av 2024 och 30 procent är idag uthyrt till tre olika aktörer
Publicerad den 6 September 2023

Sthlm 02 Studion är en del av Skanskas omfattande satsning Sthlm New Creative Business Spaces som består av sju kontorsbyggnader i Hammarby Sjöstad. Byggnaden ligger längs Hammarby Allé, i nära anslutning till Sthlm 01, och erbjuder en total yta på 7 450 kvadratmeter fördelat över sju våningsplan. Kontorslokaler finns i olika storlekar från cirka 475 kvadratmeter.

Seenthis erbjuder teknologi som bidrar till en hållbar, digital annonsmarknad med minskad dataöverföring. Deras nya kontor i Sthlm 02 Studion ligger högst upp i huset.
Infobric är den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden och Storbritannien. De hyr en lokal på 660 kvadratmeter beläget på våning tre.
Region Stockholm hyr 503 kvadratmeter på våning fyra.

– Vi valde Sthlm 02 med tanke på läget och de ändamålsanpassade lokalerna som passar vår verksamhet. Här får vi inte bara en kostnadseffektiv, utan också en energieffektiv byggnad, vilket är en förutsättning för oss i vårt mål att minska våra utsläpp till 2030. Vi ser fram emot att trivas här, säger Jesper Benon, vd Seenthis.

– Sthlm 02 Studion är vårt femte projekt i Sthlm New Creative Business Spaces och vi ser, trots det förändrade marknadsläget, ett stort intresse för projektet. Att 30 procent redan nu är uthyrt är ett kvitto på att kreativa, flexibla och väldesignade kontor behövs i Stockholm, säger Caroline Andersson, uthyrnings- och marknadschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Huset och inredningen är ritat av Varg arkitekter och byggnaden är pre-certifierad med LEED Platinum. Högst upp finns en takterrass som delas av husets hyresgäster. På entrévåningen finns, lobby med ett café samt en kreativ studio.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige