Det rör sig om 130 000 kvadratmeter moderna lokaler som har tomställts efter att Astra Zeneca beslutat sig för att avveckla forskningsenheten i Södertälje.
- Vi tycker att det är en oerhört intressant och konkurrenskraftig miljö. Vi kommer att kunna erbjuda förstklassiga lokaler och laboratoriemiljöer till fördelaktiga hyresnivåer, säger Stephan Tolstoy, styrelseordförande i Acturum, till Fastighetssverige.
Satsningen är ett långsiktigt åtagande för att skapa förutsättningar för fortsatt forskning och företagande inom hela life science-området men innebär inget åtagande för forskningsfinansiering. Målet är en livaktig utvecklingspark med ett förstklassigt läge och konkurrenskraftiga hyror – Biovation Park Telge.
De 130 000 kvadratmeterna är i princip helt tomställda.
- Det finns 15-16 forskare på plats i dag, säger Stephan Tolstoy.
Astra Zeneca kommer att fortsätta sin verksamhet inom produktion i anslutning till Biovation Park med cirka 1500 anställda.
Därutöver etableras SP Process Development, ett forskningsinstitut inom Life Science, samt initialt ett antal mindre utvecklingsbolag. Även Scania och Södertälje kommun (Campus Telge) kommer att etablera sig i området.
- Allt är inte helt klart men det lutar åt att Södertälje kommun tar 10 000 kvadratmeter och Scania ungefär hälften av det.
Vad har ni mer för intressenter i nuläget?
- Vi är hyggligt säkra på 50-100 forskare, men hoppas på det dubbla. Samtidigt ska man inte uttala sig för mycket, allting är fortfarande så nytt, papperen är precis påskrivna.
Köpeskillingen är hemlig.
Advokatfirman Lindahl biträdde Peab och FAM i transaktionen.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av LEDVANCE
Bygg/Arkitektur Den svenska padelhajpen gick upp som en sol och ner som en pannkaka. Kvar står nu tomma hallar runtom i Sverige som väntar på att stöpas om till något annat. I Göteborg tas nu första steget i att förvandla överblivna hallar till välkomna tillskott till idrottsrörelsen när padel byts till tennis vid Delsjön. Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter och ordförande i Göteborgs Tenniscenter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med att ställa om lokalen, om satsningen och behovet den möter, om tidigare storspelaren Magnus Gustafssons roll i arbetet och hur man hoppas kunna inspirera andra att bidra till att övergivna padelhallar fortsätter användas till idrottsverksamhet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.