Image

Grandab genomför fem affärer

Transaktioner Grandab har tillsammans med sina samarbetspartners under avslutningen av 2023 genomfört fyra förvärv och en försäljning.


Fastigheten Vasen 3 i Vasastan, mot Norrbackagatan.

Micasa Fastigheter bygger seniorbostäder i Röda bergen

Bygg/Arkitektur Antalet äldre i Stockholm förväntas bli allt fler. Därför har Micasa Fastigheter fått i uppdrag av staden att utöka antalet seniorbostäder med 1 500 stycken fram till år 2040. I slutet av 2025 ska drygt 80 seniorlägenheter stå klara för inflyttning i Vasastaden i Stockholm.


Natalie Bretz blir ny delägare på Lindahl som förstärker fastighets­verksamheten.

Lindahl rekryterar Natalie Bretz

Bolag Natalie Bretz ansluter till Advokatfirman Lindahl som ny delägare den 1 januari 2024. Hon har omfattande erfarenhet av fastighetstransaktioner, JV-projekt, fastighetsutveckling, forward funding samt entreprenad- och infrastrukturprojekt med både svensk och internationell anknytning.


Hudiksvall i sommarljus.

Svenska Handelsfastigheter förvärvar livsmedelsfastighet i Hudiksvall

Ekonomi/Finansiering Svenska Handelsfastigheter förvärvar en fastighet för livsmedelshandel i Hudiksvall av Västra Hamnen Utveckling. Fastigheten om knappt 2 800 kvadratmeter ligger i östra Hudiksvall och har ICA som främsta hyresgäst.


SBB slaktades på börsen efter betygssänkning

Bolag SBB:s B-aktie rasade nästan 20 procent under måndagen, den näst sämsta dagen för aktien någonsin, och D-aktien rasade ännu mer med över 26 procent under en blodröd dag på börsen för Ilija Batljans fastighetsbolag. De kraftiga rasen kom efter det att kreditvärderingsinstitutet S&P nedgraderat SBB:s kreditbetyg till BB+, eller "skräpstatus", med negativa utsikter. Läs SBB:s kommentar till betygssänkningen och delar av S&P:s negativa analys.


K2A säljer för 650 miljoner

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter har genomfört en försäljning som omfattar fyra fastigheter i Växjö med ett underliggande fastighetsvärde om 650 miljoner kronor. K2A överlåter fastigheterna med frånträde den 30 juni 2023. Köpare är Resinova Bostad AB. Sammantaget innebär försäljningen att K2A:s likviditet förstärks med 235 miljoner kronor. Försäljningen är K2A:s andra under april 2023.


K2A säljer sex fastigheter till Savills IM för över en miljard kronor.

K2A miljardsäljer till Savills IM

Bolag K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB har genomfört en försäljning av sex fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 1 095 Mkr. Köpare är Savills Investment Management och fastigheterna är avsedda att ingå i en europeisk bostadsfond som företaget förvaltar. Försäljningen innebär att K2A överlåter fyra fastigheter med frånträde den 31 maj 2023 samt två fastigheter under utveckling med planerat tillträde i december 2023. Sammantaget innebär försäljningen att K2A:s likviditet förstärks med 400 Mkr.


Svenska Hus köper i Stockholm.

Svenska Hus växer i Stockholm – köper av Corem

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare en fastighet, Induktorn 37, i Ulvsunda industriområde i Bromma där Svenska Hus idag äger sju fastigheter om cirka 34 000 kvadratmeter. Fastigheten på Ranhammarsvägen 26 innehåller kontor och lager om cirka 6 700 kvadratmeter och är fullt uthyrd till juni 2029. Förvärvet gjordes från Corem och tillträde skedde den 24 mars.


Helena Lindahl.

SBB utser ny Treasury Director

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden rekryterar Helena Lindahl till rollen som Treasury Director med uppgift att ansvara för SBB:s upplåning och profil mot kreditmarknaden, nationellt och internationellt.


Heba etablerar sig i Nyköping.

Heba etablerar sig i Nyköping – köper nyproducerade hyreslägenheter

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med en privat fastighetsägare gällande förvärv av en fastighet med 104 hyreslägenheter i Nyköping. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 250 miljoner kronor. Tillträde planeras till i oktober 2022. Hyreslägenheterna är Hebas första etablering i Nyköping.


Snickeriet i Varvsstaden.

Lindahl flyttar till Varvsstadens äldsta byggnad

Uthyrning Byggnaden Snickeriet i Varsstaden i Malmö, vars första del uppfördes på 1870-talet, ska nu omvandlas till 2 500 kvadratmeter kontor åt Advokatfirman Lindahl.


Heba köper i Uppsala.

Heba köper för 420 miljoner

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med två privata fastighetsutvecklare gällande förvärv av ett äldreboende med 70 lägenheter samt 47 nyproducerade hyreslägenheter i Gränby i Uppsala. Köpeskillingen uppgår till 311 miljoner kronor och baseras på ett överenskommet fastighetsvärde om 420 miljoner kronor. Tillträde planeras till 21 april 2022.


Anna Hurtig blir ny regionchef i Skåne hos Svenska Hus.

Svenska Hus köper i Stockholm och utser ny regionchef i Skåne

Bolag Svenska Hus förvärvar en fastighet för bostadsutveckling i Nynäshamn söder om Stockholm. Samtidigt utser man Anna Hurtig till ny regionchef i Skåne för bolaget.


John Lydholm.

John Lydholm avgår som vd för Link Arkitektur

Bolag John Lydholm avgår som vd för Link Arkitektur efter åtta år i företaget i samband med att Link Arkitektur går in i en ny strategiperiod. Linda Santesson, regionchef Stockholm, kommer i samarbete med ekonomichef Kristian Lindahl att leda företaget tills en ny vd är på plats.


Olle Lindahl.

ABG Fastena stärker teamet

Bolag ABG Fastena har anställt Olle Lindahl som Finance Manager inom avdelningen Asset Management. Han tillträdde sin tjänst i augusti.


Siv Malmgren.

John Mattson blir majoritetsägare i HEFAB och EFIB

Transaktioner John Mattson har ingått avtal om att förvärva ytterligare aktier i HEFAB Fastighets AB (HEFAB) och EFIB Aktiebolag (EFIB). Därmed kontrollerar John Mattson totalt 95 procent i HEFAB och 99 procent i EFIB.


Johan Carlsson och Jens Lindahl går till Bockasjö.

Bockasjö rekryterar från Logistic Contractor

Karriär Bockasjö stärker organisationen och rekryterar två nya projektledare – Johan Carlsson och Jens Lindahl, som lämnar liknande befattningar på Logistic Contractor.


Fastighets AB 3Hus och Kaminsky Arkitektur får bygga i Bjuv.

3Hus och Kaminsky vinner markanvisning i Bjuv

Bygg/Arkitektur Fastighets AB 3Hus fortsätter sin expansion och tar ytterligare ett steg i att bli en viktig samhällsutvecklare i södra Sverige, genom att vinna en stor markanvisning i centrala Bjuv tillsammans med Kaminsky Arkitektur.


Jan Berg.

Därför bytte fastighetsadvokaten Jan Berg till Lindahl

Bolag Fastighetsadvokaten Jan Berg har bytt från Bird & Bird till Lindahl. Fastighetssverige frågar honom varför och hur marknadsläget känns. Och här är de stora sakerna som Lindahl har på gång nu.


BRF Scheele.

Peab Bostad köper fler byggrätter vid Medicon Village i Lund

Transaktioner Just nu pågår byggnation av 188 lägenheter i Peab Bostads projekt Scheele Promenad i Lund, precis intill Sparta och Medicon Village. Nu förvärvar Peab Bostad 3 200 kvadratmeter mark för byggnation av fler bostadsprojekt i området.