Image
Wihlborgs fastighet Erik Menved 37 på Östergatan 20 i Malmö.
Wihlborgs fastighet Erik Menved 37 på Östergatan 20 i Malmö. Bild: Alexander Olivera

Datorspelsbolag flyttar till Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

Uthyrning Datorspelsföretaget IO Interactive, högaktuellt med ett nytt James Bond-spel, har tecknat avtal med Wihlborgs om 1 800 kvadratmeter i fastigheten Erik Menved 37 på Östergatan 20 i Malmö.
Publicerad den 8 Juli 2022

IO Interactive har idag verksamhet i Köpenhamn, Barcelona och Malmö. IO Interactive i Malmö har sedan starten 2019 utvecklat spel som Hitman 2 och Hitman 3 och arbetar nu med det nya James Bond-spelet Project 007. Företaget var nominerat i kategorin "Greater Copenhagen Award" på Malmö Näringslivsgala 2022.

Malmö är internationellt känt för sin stora och innovativa spelindustri. Inom tio år förväntas branschen sysselsätta 5 000 personer i staden.
– Videospelsindustrin i Malmö har växt enormt. IOI har varit en del av denna spännande utveckling sedan vi öppnade vårt första kontor i Game Habitat DevHub i slutet av 2018. Vi ser fram emot att jobba med Wihlborgs för att etablera ett nytt hem för IOI med tillräckligt med plats och bra faciliteter för vårt växande team av skickliga utvecklare, säger Martin Buhl Svanum, Chief Operating Officer på IO Interactive.
– Det är häftigt att Malmö har en så stor attraktionskraft för spelbolag och potential att bli en europeisk spelhuvudstad. Från Wihlborgs sida följer vi denna utveckling och är glada att kunna erbjuda etablerade bolag som IO Interactive lokaler för nuvarande och framtida behov, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige