Image
Corem säljer till Capman.
Corem säljer till Capman. Bild: CBRE

Corem säljer för 890 miljoner i Köpenhamn

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av en fastighet i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 890 miljoner svenska kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Köpare är Capman.
Publicerad den 20 Februari 2024

Fastigheten, som är belägen i Frederiksberg och har en uthyrningsbar area om cirka 19 300 kvadratmeter, är fullt uthyrd till Copenhagen Business School. Frånträde är planerat till den 6 mars 2024.

Köpare är Capman Social Real Estate (CMSRE). Det här är den andra investeringen för den nyligen etablerade CMSRE-fonden som gjorde sin första investering i Helsingfors centrum tidigare i år. Investeringen är i linje med fondens strategi att bygga en väldiversifierad portfölj av samhällsfastigheter i Norden.
– Vi gläder oss åt att kunna förvärva denna fastighet som markerar den andra investeringen för CMSRE-fonden och utökar dess portfölj i Norden. Porcelænshaven är en karaktäristisk fastighet med ett unikt läge och därför representerar den typ av tillgång vi letar efter i denna fond. Vi ser fram emot att utveckla fastigheten för att stödja behoven hos studenter, lärare och personal på CBS, säger Peter Gill, partner och chef för Capman Real Estate Danmark.
– Det är glädjande att se Capmans nya Social Real Estate fond göra sin andra investering i danska Porcelænshaven. Vi har lång erfarenhet av att äga och utveckla samhällsfastigheter genom våra fonder. I Sverige har vi till exempel tidigare genomfört en ombyggnation av en kontorsfastighet i Älvsjö till Internationella Engelska Skolan, samt håller just nu på att utveckla Eskilstunas nya polishus. De nordiska länderna bildar en attraktiv investeringsmarknad där vi kan se volymen av samhällsfastighetsinvesteringar öka markant. Vi söker aktivt investeringsmöjligheter på ett nordiskt plan, inklusive Sverige, säger Magnus Berglund, partner och chef för Capman Real Estate Sverige.

Corems rådgivare har varit CBRE, Kromann Reumert och Breinholt Consulting.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige