Image
Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Norden.

SBS avstår tillträde av studentbostäder i Köpenhamn

Transaktioner Studentbostäder kommer inte att tillträda fastigheten Englandsvej 51 i Köpenhamn. Bolaget kommunicerade den 14 april 2022 förvärv av fastigheten med 173 studentbostäder men har nu avtalat om att ej tillträda fastigheten. De 173 studentlägenheter som skulle tillträdas i december 2023 är ännu ej färdigställda och SBS har i dag avtalat om att erhålla en kompensation från säljarna för att täcka transaktionskostnader hänförliga till affären och kommer därmed inte att tillträda fastigheten vid färdigställandet.


Catena förvärvar ytterligare i Danmark, köper logistikfastighet strax utanför Köpenhamn.

Catena gör nytt förvärv i Danmark

Transaktioner Catena förvärvar en dansk fastighet i Hvidhovre, en investering om 420 miljoner danska kronor. Säljare är Bulk Industrial Real Estate AS och hyresgäst är Scan Global Logistics.


Corem säljer till Capman.

Corem säljer för 890 miljoner i Köpenhamn

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av en fastighet i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 890 miljoner svenska kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Köpare är Capman.


Niam köper i Storköpenhamn.

Niam förvärvar kontorsfastighet i Storköpenhamn

Transaktioner Niam förvärvet av en kontorsfastighet på 7 300 kvadratmeter, strategiskt belägen i Storköpenhamn, med Novo Nordisk som exklusiv hyresgäst. Säljare är danska pensionsfonden Industriens Pension och köpeskillingen är 130 miljoner miljoner danska kronor, motsvarande cirka 191 miljoner svenska kronor.


Fairway House i Köpenhamn.

Corem tecknar tioårigt hyresavtal med SOS International i Köpenhamn

Uthyrning Corem har tecknat ett tioårigt hyresavtal med SOS International avseende 5 160 kvadratmeter kontor i Fairway House, i Köpenhamn. Inflyttning planeras till början av september 2024.


Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.

M2 har lämnat Danmark – så blir strategin framåt

Bolag Efter avyttringen av en bostadsfastighet i Köpenhamn har Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management nu lämnat Danmark helt och har endast fastigheter kvar på svensk mark. För Fastighetssverige berättar vd:n Jakob Mörndal om strategin framåt och arbetet för att kunna betala nästa obligationsförfall i januari 2025.


Dronningens tvaergade 10 i Köpenhamn.

M2 säljer i ikoniska området

Transaktioner M2 Asset Management avyttrar 78 ägarlägenheter och 15 parkeringsplatser belägna i Frederiksstaden, Köpenhamn, en del av det ikoniska bostadsområdet "Dronningegården".


Wihlborgs bygger för privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm.

Wihlborgs bygger skola utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra en ny skolbyggnad till privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm norr om Köpenhamn med plats till 1 500 elever och anställda.


Codanhus i Köpenhamn.

Corem säljer för nära fyra miljarder

Transaktioner Corem tecknade under fredagen avtal om försäljning av två fastigheter i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 3 900 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Köpare är en utländsk aktör.


K-Fastigheter sonderar terrängen för möjlig försäljning av fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet.

K-Fastigheter överväger försäljningar i Köpenhamn – anlitar Colliers

Transaktioner K-Fastigheter har anlitat Colliers för att bistå med avyttring av fyra fastigheter med totalt 311 lägenheter i Köpenhamnsområdet.


Fasadgruppen renoverar ett helt postnummer i Köpenhamn åt Heimstaden.

Fasadgruppen renoverar helt postnummer åt Heimstaden

Bygg/Arkitektur Fasadgruppen har, via ett dotterbolag, fått i uppdrag av Heimstaden att genomföra en omfattande renovering av Hostrup Have i stadsdelen Fredriksberg i Köpenhamn. Projektet omfattar byte av cirka 12 500 kvadratmeter tegeltak, utbyte av samtliga fönster och fullständig omfogning av alla fasader.


Wihlborgs köper en fastighet på Østerbro om 3 900 kvadratmeter.

Wihlborgs köper fastighet på Østerbro om 3 900 kvadratmeter

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Klædemålet 9, København Ø, om 3 900 kvadratmeter. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Wihlborgs andra fastigheter Lersø Parkallé 103-105 och 107, och med kort avstånd till centrala Köpenhamn.


Olof Andersson, vd Trianon, är trots allt optimistisk.

Trianons vd: "Vi känner inte igen oss i alla svarta rubriker"

Bolag På Mangold Insight Investerardag under tisdagen framträdde bland andra fastighetsbolaget Trianons vd, Olof Andersson, och gav sin syn på framtiden. En framtid som han ser ljust på.


Eva Landén, vd för Corem.

Corem säljer en fastighet i Danmark

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av en fastighet utanför Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde motsvarande 290 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Öresundsinstitutets senioranalytiker Jenny Andersson.

Svenska investeringar på andra sidan sundet minskade 2022

Ekonomi/Finansiering Att fler svenska bolag sökt sig över sundet till den danska fastighetsmarknaden har flera förklaringar visar en rapport från Öresundsinstitutet. Bland annat kan de konstatera att på fem år har antalet svenska fastighetsbolag med närvaro i Danmark dubblerats i antal och att många av de som etablerat sig i grannlandet har för avsikt att göra fler investeringar framöver. Men osäkerheten i ekonomin gör att flera bolag passar på att konsolidera under året som kommer.


Logicenters hyr ut 13 000 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen.

Logicenters hyr ut 13 000 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen

Uthyrning Logistikfastighetsaktören Logicenters fortsätter att växa med sin närvaro i Köpenhamnsregionen. Nu står det klart att Bedrocan, en leverantör av medicinsk cannabis, kommer att hyra in sig på 13 000 kvadratmeter i Køge.


Wihlborgs hyr ut till Bygningsstyrelsen.

Wihlborgs hyr ut 12 000 kvadratmeter i Köpenhamn

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med danska Bygningsstyrelsen om 12 000 kvadratmeter i Ejby Industrivej 41 i västra Köpenhamn. Lokalerna ska nyttjas av Rigspolitiet och tillträde äger rum den 1 januari 2023.


Anthony Romano.

Lindu köper mer i Köpenhamn

Transaktioner Lindu Ejendomme, grundat av Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate, förvärvar en lagerfastighet på 4 330 kvadratmeter i Bröndby, Köpenhamn. Den fullt uthyrda fastigheten ger utmärkta möjligheter för ESG-initiativ, enligt bolaget.


Stendörren förvärvar mer i Köpenhamnsregionen.

Stendörren förvärvar mer i Köpenhamnsregionen

Transaktioner Stendörren har förvärvat lagerfastigheten Svalehøjvej 17 i Ølstykke, från en privat säljare, för 69 miljoner kronor.


Stendörren förvärvar dubbelt i Köpenhamnsregionen för 73 miljoner kronor.

Stendörren förvärvar dubbelt i Köpenhamnsregionen

Transaktioner Stendörren har förvärvat industri- och lagerfastigheterna Farverland 7 i Glostrup och Farum Gydevej 62 i Farum från privata säljare.