Image
Niam köper i Storköpenhamn.
Niam köper i Storköpenhamn. Bild: Niam

Niam förvärvar kontorsfastighet i Storköpenhamn

Transaktioner Niam förvärvet av en kontorsfastighet på 7 300 kvadratmeter, strategiskt belägen i Storköpenhamn, med Novo Nordisk som exklusiv hyresgäst. Säljare är danska pensionsfonden Industriens Pension och köpeskillingen är 130 miljoner miljoner danska kronor, motsvarande cirka 191 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 19 Februari 2024

– I linje med Niams portföljstrategi ger detta förvärv ökad exponering mot den danska marknaden och ett starkt tillägg till vår befintliga portfölj av högkvalitativa kontor med ledande hyresgäster över hela Norden. Vi ser fram emot att samarbeta med hyresgästen Novo Nordisk och utforska framtida krav tillsammans. Fastigheten har en hög ESG-profil och framöver ligger vårt fokus på att få hållbarhetscertifiering för fastigheten, säger Victor Wettergren, fondförvaltare, Niam.

Beläget i Storköpenhamn vid Knud Højgaards Vej 1, har fastigheten goda förbindelser till både motorvägar och kollektivtrafik.
– Vi tror att företag kommer att fortsätta att efterfråga kontorslokaler av hög kvalitet i närheten av Köpenhamn. Pendlingen till och från Knud Højgaards Vej 1 kommer att bli ännu effektivare från och med nästa år när Köpenhamns nya spårväg öppnar en ny station i närheten och skapar därmed en ännu bättre förbindelse till resten av Storköpenhamnsregionen, säger Jacob de Lichtenberg, landschef Danmark, Niam.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige