Image
Catena förvärvar ytterligare i Danmark, köper logistikfastighet strax utanför Köpenhamn.
Catena förvärvar ytterligare i Danmark, köper logistikfastighet strax utanför Köpenhamn. Bild: Catena

Catena gör nytt förvärv i Danmark

Transaktioner Catena förvärvar en dansk fastighet i Hvidhovre, en investering om 420 miljoner danska kronor. Säljare är Bulk Industrial Real Estate AS och hyresgäst är Scan Global Logistics.
Publicerad den 4 Mars 2024

Fastigheten ligger på Jernholmen 49 i Hvidovre kommun som är en del av den danska huvudstadsregionen, endast sex kilometer väster om Köpenhamn. Fastigheten omfattar 81 000 kvadratmeter tomtyta där en del utgörs av en byggrätt som möjliggör framtida nyproduktion motsvarande 17 500 kvadratmeter byggyta. De tre byggnader som redan finns på fastigheten idag representerar tillsammans en uthyrningsbar yta om drygt 32 000 kvadratmeter. Affären sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 420 miljoner danska kronor före avdrag för latent skatt. Säljare är Bulk Industrial Real Estate AS.

Den befintliga hyresgästen Scan Logistics erbjuder transport- och logistiklösningar globalt och har verksamhet i totalt 45 länder. Scan Logistics hyresavtal är elvaårigt och det uppskattade driftsöverskottet uppgår till cirka 22,3 miljoner danska kronor.
– Vi ser fram emot ett gott samarbete med vår nya hyresgäst Scan Global Logistics som är en mycket väl ansedd och expansiv logistikaktör, tack vare den byggrätt som finns på fastigheten kan Catena dessutom erbjuda framtida etableringsmöjligheter i den attraktiva Köpenhamnsregionen, säger Fredrik Renå som är Regionchef Syd och tf Regionchef Danmark på Catena.

Catena tillträder förvärvet innevarande månad i samband med avtalstecknandet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige