Image

Corem och JM i byggsamarbete i Lund

Bygg Corem Property Group AB och JM AB har tecknat ett samarbetsavtal för att ta fram nya bostadsbyggrätter på området Vipemöllan i Lund. JM kommer efter lagakraftvunnen detaljplan att förvärva byggrätterna av Corem.
Publicerad den 14 Juni 2012

Strax öster om Lunds centrum ligger området Vipemöllan med en uppvuxen parkmiljö som redan har kompletterats med viss bostadsbebyggelse.

Corem äger en del av området Vipemöllan och har i en studie undersökt möjligheterna till bostadsexploatering. I konkurrens med andra aktörer har JM valts för att driva projektet.

- Vi ser att området har en unik potential med sin gröna miljö och det ska bli spännande att se hur en erkänd bostadsexploatör som JM kan tillvarata detta. Totalt är det cirka 400 till 500 lägenheter som bör kunna byggas, säger Jerker Holmgren, fastighetschef på Corem.

Arbetet med en ny detaljplan kommer att påbörjas snarast möjligt i samarbete med Lunds kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige