Image

Corem och JM i byggsamarbete i Lund

Bygg Corem Property Group AB och JM AB har tecknat ett samarbetsavtal för att ta fram nya bostadsbyggrätter på området Vipemöllan i Lund. JM kommer efter lagakraftvunnen detaljplan att förvärva byggrätterna av Corem.
Publicerad den 14 Juni 2012

Strax öster om Lunds centrum ligger området Vipemöllan med en uppvuxen parkmiljö som redan har kompletterats med viss bostadsbebyggelse.

Corem äger en del av området Vipemöllan och har i en studie undersökt möjligheterna till bostadsexploatering. I konkurrens med andra aktörer har JM valts för att driva projektet.

- Vi ser att området har en unik potential med sin gröna miljö och det ska bli spännande att se hur en erkänd bostadsexploatör som JM kan tillvarata detta. Totalt är det cirka 400 till 500 lägenheter som bör kunna byggas, säger Jerker Holmgren, fastighetschef på Corem.

Arbetet med en ny detaljplan kommer att påbörjas snarast möjligt i samarbete med Lunds kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige