Image
Västerås.
Västerås. Bild: Västerås stad

Castellum bygger 25 000 kvadrat huvudkontor i Västerås

Transaktioner Castellum och Hitachi Energy har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att uppföra Hitachi Energys nya svenska huvudkontor på upp till 25 000 kvadratmeter på Finnslätten i Västerås.
Publicerad den 1 September 2023
Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy Sverige och Mats Eriksson, region vd i Mälardalen för Castellum. Bild: Castellum/Jonas Bilberg
Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy Sverige och Mats Eriksson, region vd i Mälardalen för Castellum.

I dag är Hitachi Energys medarbetare utspridda på tre områden i Västerås, Tegnér, Östermalm och Finnslätten. Avsiktsförklaringen innebär att bolagen tillsammans utreder förutsättningarna för att samla alla Hitachi Energys medarbetare i en nyproducerad byggnad på Finnslätten.

Under förarbetet och utredningsstadiet är Hitachi Energys vision för sitt nya kontor en ledstjärna – Förena människor på en hållbar arbetsplats för alla.

– Vi är glada över att inleda samtal med Castellum som partner för att skapa en framgångsrik arbetsplats med kontors- och produktionsytor samt forskningscenter i ett attraktivt läge. Genom att samla alla kompetenser i Västerås till en gemensam arbetsplats kan vi stärka vår kultur och innovationsförmåga samtidigt som vi vistas en modern och hållbar fastighet, säger Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige.

Målsättningen är att parterna ska utreda och avtala ett hyresavtal för nyproduktionen under 2024.

– Vi är glada och stolta inför möjligheten att kunna erbjuda riktigt bra kontors- och produktions- och forskningslokaler för Hitachi Energys verksamhet. Vi kommer tillsammans med Hitachi Energy kunna skapa såväl ändamålsenliga som hållbara lokaler för deras verksamhet, som samtidigt attraherar och inspirerar deras medarbetare. Det viktigaste för oss är att Hitachi Energys medarbetare ska trivas bra hos oss, säger Mats Eriksson, vd för Castellum, Region Mälardalen.

Ambitionen är att lokalerna, när marknadsförutsättningarna är rätt, ska byggas centralt på Finnslätten, på en yta mellan Lugna gatan och Effektgatan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige