Image
Tidigare rapporter har visat på rekordsnabb tillväxt för coworking.

Konjunkturen kräver nya lösningar i coworking-branschen

Uthyrning I slutet av 2022 talades om rekordår för coworkingbranschen. Många nya etableringar stod för dörren 2023 och kontoren hade efter pandemin nått ut på bred front. Men sen dess har det varit relativt tyst om nya etableringar. Fastighetssverige tog temperaturen på två av de största aktörerna; United Spaces och Convendum.


Deltävlingar och final i Eurovision 2024 kommer att hållas i Malmö Arena som ägs av Doxa, men även ytterligare lokaler behöver användas under Eurovision-veckan. Fastighetssverige berättar om vilka lokaler som är aktuella.

De kan göra Doxa sällskap – lokalerna som föreslås vigas åt Eurovision

Bolag Malmö Arena kommer att stå värd för deltävlingarna och finalen i nästa års Eurovision Song Contest som hålls i Malmö. Men det är fler lokaler som behövs för att ett sådant enormt arrangemang ska gå att genomföra och stadskontoret ska därför få i uppdrag att förhandla fram lokalavtal för de två andra huvudarenorna för eventet. Här berättar Fastighetssverige mer om arenorna som föreslås och fastighetsägarna bakom.


DS Smith blir hyresgäst hos Castellum.

Castellum hyr ut 5 100 kvadratmeter i Brunna

Uthyrning Castellum och DS Smith tecknar ett hyresavtal på Mätarvägen 43 i Brunna, på 5 144 kvadratmeter. Hyresavtalet sträcker sig till januari 2031.


Mariette Hilmersson, ny vd för Willhem.

Willhems nya vd: "Det går att hitta glädje i att jobba mot yttre hot"

Bolag I Mariette Hilmerssons första intervju som vd för bostadsbolaget Willhem berättar hon för Fastighetssverige om de krafttag och utmaningar som bolaget står inför. Men också om kontrasterna mellan att komma från Castellum och att återvända till ett bostadsbolag.


Västerås.

Castellum bygger 25 000 kvadrat huvudkontor i Västerås

Transaktioner Castellum och Hitachi Energy har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att uppföra Hitachi Energys nya svenska huvudkontor på upp till 25 000 kvadratmeter på Finnslätten i Västerås.


Örjan Rystedt region vd för Castellum, Christina Heikel stadsutvecklingsansvarig på Västsvenska Handelskammaren och Fredrik Ottosson, affärsområdeschef på Hufvudstaden, kommenterar hur de ser på kontorsmarknaden i Göteborg. Bilden är ett montage med visionen för Första Långgatan och Masthuggstorget där många av kontorsetableringar har skett senaste åren – och där fler väntar.

Nya kontorsanalysen – så mår Göteborgsmarknaden om ett decennium

Göteborg Från underskott till överskott. Från tre procents vakans till tio. Och med 36 projekt i pipeline från 25 ägare eller byggherrar det kommande decenniet så skulle man kunna tro att kontorsbehovet skulle vara löst. Men så verkar inte bli fallet enligt en rapport från Citymark Analys.


Castellum har återvänt till obligationsmarknaden  för första gången sedan april förra året.

Castellum plockar in miljard på obligationsmarknaden

Ekonomi/Finansiering Castellum har tagit in nytt kapital via obligationsmarknaden för första gången sedan april förra året. Bolaget fick en miljard kronor från utgivna obligationer med en löptid på två år, uppger källor till Bloomberg News.


Martin & Servera flyttar huvudkontoret till Castellums fastighet på Kungsholmen.

Restaurangjätte flyttar till Kungsholmen – tar fem våningar hos Castellum

Uthyrning En ny mötesplats för restaurangbranschen i Stockholm och Sverige skapas när Martin & Servera, med huvudkontor, säljkontor och utbildningsverksamhet samt koncernens dryckesspecialister, Galatea, flyttar in hos Castellum i nya lokaler på Lindhagensgatan 133 på västra Kungsholmen.


Joacim Sjöberg, vd för Castellum.

Castellum säljer för 430 miljoner

Transaktioner Castellum har i fyra transaktioner avyttrat åtta fastigheter i Haninge, Linköping, Malmö och Uddevalla. Försäljningspriserna summerar till cirka 430 miljoner kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt 25 miljoner kronor.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Stockholm.

Kartläggning: Här är de största fastighetsägarna i Stockholm

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag avslutas det hela med Stockholm, som med sina 984 748 invånare är landets största kommun.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Göteborg.

Här är Göteborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Göteborg, som med sina 596 841 invånare är landets näst största kommun enligt SCB.


Christoffer Strömbäck.

Christoffer Strömbäck utses till chef för investerarrelationer och Corporate Finance på Castellum

Bolag Christoffer Strömbäck tillträder sin nya roll som chef för investerarrelationer och Corporate Finance på Castellum senast i februari. Han kommer närmast från en tjänst som CFO på Fastator.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 357 377 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


Linköping.

Kartläggning: De är största fastighetsägarna i Linköping

Lista Den här veckan fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Linköping, som med sina 166 673 invånare är landets femte största kommun enligt SCB.


Västerås.

Här är Västerås största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 158 653 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB, en placering bättre än året innan.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Örebro.

De är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med sina 158 057 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB, en placering sämre än året innan.


Joacim Sjöberg, vd för Castellum.

Castellum ser fortsatt hög efterfrågan

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Castellum redovisar ett lägre förvaltningsresultat i andra kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan.


Lustgården 11 i Stockholm.

Castellum förlänger hyresavtal på Kungsholmen

Uthyrning Castellum förlänger hyresavtalet med biofarmabolaget Bioarctic som samtidigt expanderar sina lokaler med 767 kvadratmeter. Det nya avtalet gäller bolagets huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm och är skrivet på fem år.


Castellum hyr ut i Årsta.

Castellum hyr ut 5 500 kvadratmeter till Xter Logistics

Uthyrning Castellum har tecknat ett tioårigt hyresavtal med tredjepartslogistik företaget Xter Logistics. Lokalen är belägen på Transportvägen 9 i Årsta.