Image
Castellum tecknar nya hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Brunna.
Castellum tecknar nya hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Brunna. Bild: Castellum

Castellum tecknar nya hyresavtal i Brunna

Uthyrning Castellum har tecknat två nya hyresavtal i Brunna på totalt 10 059 kvadratmeter, varav 6 610 kvadratmeter är en tidigare vakant lokal. I och med avtalen är Castellums fastigheter i området uthyrda till 96 procent.
Publicerad den 27 September 2024

Det ena hyresavtalet omfattar 6 610 kvadratmeter och är tecknat med Vinden Operations AB som är verksamma inom självförvaring och lagerhållning. Avtalet är skrivet på sex år. Castellum har även tecknat ett tioårigt avtal med livsmedelsleverantören Tolga Food AB om 3 448 kvadratmeter. Det totala hyresvärdet för de båda avtalen är cirka 11,1 miljoner kronor per år.
– Vi välkomnar både Vinden och Tolga Foods till våra moderna logistikfastigheter, och är glada över att det finns ett stort intresse från företag att etablera sig här. Brunna är ett av Stockholms bästa logistikområden och vi har stora möjligheter att utveckla vår fastighetsportfölj då vi äger mer byggbar mark i området, säger Sven Stork, region-vd på Castellum i Stockholm.

Hyresgästerna flyttar in i den nybyggda och toppmoderna fastigheten Upplands-Bro Örnäs 1:17 som är anpassad efter lager och lätt industri. Fastigheten är certifierad med Miljöbyggnad Silver och på taket finns en solcellsanläggning som genererar drygt 1 GWh per år.

Brunna ligger i Upplands-Bro kommun och är ett snabbt växande företagsområde. Läget är anslutet till E18 och E4 vilket ger snabba distributionsvägar till Stockholm och övriga Mälardalen. Stora välrenommerade bolag såsom Altia Sweden, Swedish Match, Ramirent, Bilia och Ica är etablerade i området.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter etableringen i Stockholm – så vill Flexfast fortsätta växa

Bolag Med nya förvärv angör Flexfast Stockholm. Efter steget in i huvudstadsregionen berättar vd:n Gustaf Segerborg för Fastighetssverige om vikten av att etablera närvaro i Stockholm, tillväxtplanerna, vilka nya orter man tittar på att expandera till och om första tiden med bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige