Image
Areim förvärvar åtta lättindustrifastigheter i Västerås.
Areim förvärvar åtta lättindustrifastigheter i Västerås. Bild: Areim

Areim köper portfölj med lättindustrifastigheter i Västerås av Castellum

Transaktioner Areim förvärvar åtta lager- och lättindustrifastigheter i Västerås om drygt 17 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta från Castellum. Fastigheterna är belägna i Hällas och Hackstas industriområden. Genom förvärvet etablerar sig Areim i Västerås inom segmentet lager och lättindustri och expanderar utanför storstadsregionerna.
Publicerad den 3 September 2024
Jesper Warén. Bild: Areim
Jesper Warén.

Beståndet är uthyrt till 96 procent till en blandning av starka hyresgäster. Areim planerar att utveckla fastigheternas hållbarhetsprofil genom exempelvis installation av solceller och andra energieffektiviseringsåtgärder.
– Det känns spännande att vi genom förvärvet etablerar oss i Västerås som har ett strategiskt geografiskt läge och stark lokal tillväxt. Fastigheterna är centralt belägna i ett bra kluster och stärker vår portfölj inom lager och lättindustri ytterligare. Vi kommer nu i linje med vår strategi genomföra olika åtgärder för att förbättra fastigheternas energiprestanda, säger Jesper Warén, ansvarig för svenska förvärv inom lager- och lättindustri på Areim.

Det senaste året har Areim utökat sin lager- och lättindustriportfölj från cirka 210 000 kvadratmeter till cirka 256 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Portföljen i Sverige består nu av drygt 60 fastigheter i Storstockholm, Uppsala, Göteborg och Västerås och innehåller sedan tidigare även en betydande volym outnyttjade byggrätter och pågående nyproduktion.

Catella har varit rådgivare i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ser jätten mest attraktiva logistikmöjligheter i Sverige

Bolag Efter en utmanade period är vi nu framme vid en vändpunkt och på väg in i en ny cykel, enligt DWS. Under Stora Logistikdagen redogjorde Rosie Hunt, analytiker på DWS, för hur logistikmarknaderna kommer utvecklas framöver och vilken logistik man ser som mest attraktiv i Sverige och Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige