Image
Fyra fastigheter byter ägare.
Fyra fastigheter byter ägare. Bild: Istock

Castellum säljer för en kvarts miljard

Transaktioner Castellum säljer fyra fastigheter i Smista, södra Stockholm, till Altira AB.
Publicerad den 21 Oktober 2024

Det totala försäljningspriset är cirka 280 miljoner kronor före avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt cirka tio miljoner kronor. Försäljningspriset är i linje med det bokförda värdet.
– I enlighet med vår strategi fortsätter vi att minska exponeringen mot handelssegmentet. Vi fortsätter dock att vara en stor aktör i Smista med sju strategiskt belägna fastigheter med bra skyltläge längs med E4:an. Den senaste tidens försäljningar ger oss möjlighet till nya förvärv och investeringar i befintliga projekt där vi ser många intressanta möjligheter i närtid. Försäljningspriset bekräftar våra bokförda värden, säger Kristina Sawjani, Chief Investment Officer på Castellum.

Fastigheterna som avyttras till Altira AB är Spejaren 3, Varpen 10, Visiret 4 och Borgen 2. De största hyresgästerna är Din Bil Sverige AB och Bilia AB.

Affären i korthet
Fastigheter: Spejaren 3, Varpen 10, Visiret 4 och Borgen 2
Frånträdesdag: 2 december 2024
Genomsnittlig kontraktslängd: 5,6 år
Hyresvärde: 20,8 miljoner kronor
Uthyrningsbar area: cirka 11 000 kvadratmeter
Uthyrningsgrad: 100 procent

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige