Image
Peter Bellevik, vd för Bygg-Fast som säljer byggrätter till Balder.
Peter Bellevik, vd för Bygg-Fast som säljer byggrätter till Balder. Bild: Bygg-Fast

Bygg-Fast säljer mer byggrätter till Balder

Transaktioner Bygg-Fast har sålt sin ägardel på en byggrätt för 300 lägenheter i kvarteret Fuxen 5 och 6 i Täby till Balder.
Publicerad den 2 September 2019

Bygg-Fast och Balder köpte Fuxen 5 och 6 tillsammans 2016 och nu säljer Bygg-Fast sin del till Balder.

Projektet ligger centralt i Täby i området Åkersby industriområde.

Planerna är att bygga ca 300 bostäder inom fastigheten Fuxen 5 och 6, som återfinns vid området Åkerby, nära Täby Centrum. Tomten kan bebyggas med lameller som bildar öppna bostadskvarter. Byggnaderna har planerats att tillåtas trappa i höjd mellan sex och elva våningar. Tomten gränsar till andra områden för bostadsändamål. Tomtens strategiska läge med närhet till kommunikationer, service och natur gör att den lämpar sig väl för bostäder. Verksamheter kan planeras i strategiska lägen i bottenvåningarna på bostadshusen, en blandning av bostäder och verksamheter ska bidraga till en levande stadsdel.

De nya byggnaderna förstärker platsen och bildar en länk mellan två olika axlar i gaturummet. Genom att snedställa volymer skapas siktlinjer och passage mot punkthusen väster om tomten, och på så sätt knyts de till bebyggelsen som ligger sydost om tomten. Mellan byggnaderna bildas kilar där gröna gårdar tar plats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige