Image

Bygg-Fast och Riksbyggen bygger hyresrätter i Strängnäs

Bygg/Arkitektur Bygg-Fast och Riksbyggen bygger 67 nya hyresrätter i Strängnäs. Hyresrätterna byggs i centrala Strängnäs och inflyttning är planerad till slutet av 2017.
Publicerad den 8 December 2015
67 nya hyresrätter ska byggas i Strängnäs. Bild: Riksbyggen
67 nya hyresrätter ska byggas i Strängnäs.

Bygg-Fast och Riksbyggen har köpt fastigheten Seminariet 8 i Strängnäs med byggrätter för 67 lägenheter av Hemfosa och Culmen samt en privatperson.

I ett nytt gemensamt bolag ska de utveckla nyproducerade hyresrätter både för egen förvaltning och åt investerare. Det planerade projektet i Strängnäs avses att utvecklas åt någon av deras långsiktiga samarbetspartners.

- Strängnäs är en attraktiv ort i Mälardalen och vårt projekt har ett läge som kommer att attrahera hyresgäster även från andra orter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggen Affärsområde Fastigheter.

- Bygg-Fast ser fram emot att tillsammans med Riksbyggen förverkliga nya bostäder i Strängnäs, i vårt nya gemensamma bolag. Framför allt är jag nöjd med att det är hyreslägenheter som produceras, en boendeform som det råder stor efterfrågan på, säger Peter Bellevik, vd för Bygg-Fast.

Hyresrätterna kommer att uppföras i fyra huskroppar med en boarea på sammanlagt 5 200 kvadratmeter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige