Image

Brinova noteras på fredag

Bolag Nya Brinova Fastigheter, skapat av Erik Selin och Erik Paulsson, noteras på First North Premier på fredag.
Publicerad den 28 September 2016
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

- Vi ser mycket positivt på listningen på First North Premier. Den kommer att ge ökad synlighet för bolaget och därmed underlätta vår marknadsföring och möjlighet att attrahera kapital, säger Per Johansson, vd för Brinova.

- Det har varit ett stort intresse för vår listning mot bakgrund av bolagets inriktning och expansionsplaner inom segmenten bostäder och samhällsfastigheter.

Brinovas fokus är södra Sverige och bolaget är verksamt inom tre segment: Hyresbostäder, samhällsfastigheter och kommersiella lokaler.

Bolaget har idag 43 fastigheter på totalt cirka 137 000 kvadratmeter med ett marknadsvärde på cirka 1,7 miljarder kronor. De största hyresgästerna är Arbetsförmedlingen, Landskrona stad, Malmö stad, Migrationsverket och Trafikverket.

Backahill (45,9 procent av rösterna och 35,7 procent av kapitalet) Balder (36,1 respektive 28,0) är huvudägare till Brinova.

Brinovas affärsstrategi är inriktad på tillväxt – att kraftigt expandera dagens bestånd på 1,7 miljarder kronor till cirka 4,0 miljarder kronor år 2018. Avsikten är att växa såväl organiskt som genom förvärv och nybyggnationer. En central del av expansionen är att i nära samarbete med kommunerna på förvaltningsorterna leverera och förvalta samhällsnyttiga fastigheter som äldreboende, LSS-boende och skolor.

Remium Nordic AB är likviditetsgarant och utsedd till Certified Adviser för Brinova. Legal rådgivare är Advokatfirman Glimstedt och revisor är Ernst & Young AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige