Image

Turbulent inledning för Brinova

Bolag Direkt efter klockan nio handlades aktien för som högst 60 kronor – sedan sjönk Brinova-aktien, som på fredagen gjorde sin första dag på First North, ner till drygt 20 kronor
Publicerad den 30 September 2016
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Vd Per Johansson kommenterar utvecklingen:
- Det har varit stort intresse inför noteringen, många vill nog ta rygg på Erik Selin och Erik Paulsson och hade bestämt sig för att köpa direkt efter noteringen.

Ni har inte gått ut med något substansvärde, och inte heller vilken kurs den senaste ägarspridningen gjorde på för kurs. Tycker ni att ni borde ha gjort det, utifrån den handel som har varit i dag?
- Nej, det gäller att hitta en bra balans för hur mycket information man ska gå ut med och det tycker jag att vi har gjort. Det är upp till var och en att läsa bolagsbeskrivningen. Den skickades ut i god tid och den är väldigt tydlig och välgjord. Läser man pro forma-redovisningen och om de förvärv som är gjorda får man bra underlag till hur man ska prissätta aktien.

Det har pratats om en nyemission inom kort, hur ser planerna ut?

- Vi har ett tydligt tillväxtmål och sannolikt innebär det en kapitalanskaffning, men vi har inga tidsramar satta.

Uppdatering: Brinova stängde på fredagen på 24,10 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige