Image
Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo.
Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo. Bild: Bonava

Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo

Transaktioner Bonava tecknar avtal om att förvärva cirka 12 000 kvadratmeter mark i Jessheim, Oslo, med planer på att utveckla cirka 235 svanenmärkta bostäder. Investeringen inkluderar också cirka 4 900 kvadratmeter avsedda för kommersiella lokaler. Säljaren är en privatägd bostadsutvecklare och transaktionen uppgår till 65 miljoner NOK.
Publicerad den 13 September 2022

– Jessheim är ett prioriterat område för stadsutveckling i Oslo-regionen med en ökande befolkning. Det finns en god efterfrågan på prisvärda bostäder för förstagångsköpare och seniorer, säger Matilda Vinje, regionchef Oslo, Bonava Norge. Detaljplanen är på plats och vi ser fram emot att utveckla ett hållbart grannskap.

Den totala projektkostnaden för projektet är beräknad till 1,1 miljarder NOK. Bonava tillträder fastigheten omedelbart och planerar för produktionsstart av de första bostäderna under det tredje kvartalet 2025 och de första bostäderna beräknas stå färdigställda under slutet av 2027.

Jessheim är beläget 30 minuter från centrala Oslo och knappt 9 kilometer från Gardemoen flygplats. Skolor, förskolor och detaljhandel är beläget på promenadavstånd från den aktuella tomten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige