Image
Magnus Andersson, vd Besqab.
Magnus Andersson, vd Besqab. Bild: Aros bostad

Besqab kan säga upp medarbetare efter samgående

Bolag Besqab varslar nu om uppsägningar till följd av den genomförda sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling AB och Besqab. Varslet berör cirka 25 medarbetare.
Publicerad den 15 Maj 2024

Samgåendet mellan Aros Bostadsutveckling AB och Besqab genomfördes i mars 2024 och det sammanslagna bolaget tog namnet Besqab. Det nya bolaget står nu inför en övertalighet om cirka 25 medarbetare till följd av överlappande roller efter samgåendet, samt med anledning av en förändrad genomförandemodell som omfattar en kombination av totalentreprenader och egen produktion. Besqab har lagt ett varsel till Arbetsförmedlingen och ska inleda fackliga förhandlingar.

– Vi bygger det nya Besqab för att skapa ett långsiktigt hållbart bolag med lönsam tillväxt. Med anledning av integrationen av de två verksamheterna påverkas delar av organisationen tyvärr av övertalighet. Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg i arbetet med att skapa en stark verksamhet för att möta en vändande bostadsmarknad, säger Magnus Andersson, vd Besqab.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige