Image
Besqab köper byggrätter på Värmdö.

Besqab förvärvar byggrätter

Transaktioner Besqab har förvärvat fastigheten Mörtnäs 1:587 i Värmdö kommun genom bolagsförvärv.


Tegeltornen i Sundbyberg.

Besqab och TL Bygg i avtal om 164 lägenheter i Sundbyberg

Bostäder TL Bygg har tecknat avtal med bostadsutvecklaren Besqab om ett nytt bostadsprojekt i Sundbyberg. Det nya projektet, Tegeltornen, är den sista etappen med bostäder inom de historiska kvarteren i Fabriksparken.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Så lägger nya Besqab upp strategin

Bolag Nu kommer de första tecknen på att Aros Bostad och Besqab blivit ett bolag. På torsdagens presentation av kvartalsrapporten så bjöd vd Magnus Andersson på så väl marknadsanalys som deras strategi för att bli en ledande bostadsutvecklare i Stockholm och Uppsala.


Joakim Alm, vd Alm Equity.

Alm Equity påverkat av Besqab-fusionen: "Inte strategiskt viktigt"

Ekonomi/Finansiering Alm Equity, som utvecklar och investerar i tillgångar inom fastighetsbranschen, hade en nettoomsättning på 241 miljoner kronor (266) och ett resultat efter skatt om -276 miljoner kronor (-84) under det första kvartalet 2024.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Halverad rörelsevinst för nya Besqab

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten kom att mer än halveras.


Anna Jepson.

Anna Jepson blir ny CFO för Atrium Ljungberg

Bolag Anna Jepson tillträder rollen som ny CFO den 1 december 2024. Hon kommer närmast från Besqab där hon varit CFO.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under onsdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Besqab kan säga upp medarbetare efter samgående

Bolag Besqab varslar nu om uppsägningar till följd av den genomförda sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling AB och Besqab. Varslet berör cirka 25 medarbetare.


Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad.

Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad

Bolag Carola Lavén har utsetts till ny vd för Ikano Bostad. Hon tillträder sin nya roll under hösten 2024 och efterträder då Robert Jaaniste som planerar att gå i pension efter 15 år på vd-posten.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.


Besqab produktionsstartar bostäder i Gröndal.

Besqab produktionsstartar bostäder i Gröndal

Bygg/Arkitektur Besqab startar produktionen av 40 bostadsrättslägenheter i stadsdelen Gröndal strax söder om Stockholms innerstad. Inflyttning planeras till slutet av 2025.


Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Här är den tilltänkta ledningen efter samgående mellan Aros och Besqab

Bolag Aros Bostad och Besqab avser att gå samman för att bilda en ny ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala. Igår presenterades den tilltänkta koncernledningen för det nya bolaget där Aros nuvarande vd Magnus Andersson blir vd för det nya bolaget. Besqabs nuvarande vd Carola Lavén finns inte med i den nya ledningen.


Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Aros Bostadsutveckling byter namn till Besqab efter samgåendet

Bolag Aktieägarna i Aros Bostadsutveckling kallas till extra bolagsstämma tisdagen den 16 april i Stockholm. Bakgrunden till besluten på stämman är samgåendet mellan Aros och Besqab.


Carola Lavén, avgående vd för Besqab.

Carola Lavén: "Lämnar med varm hand över vd-rollen"

Bolag Om uppköpet från Aros Bostad går igenom så presenterade Carola Lavén troligen sin sista kvartalsrapport som vd för Besqab. Efter samgåendet med Aros Bostad kommer bolaget ta ett nytt steg i sin historia. Hon berättade också om vilken nisch som bolaget kommer ha i sina byggstarter inledningsvis 2024.


Besqabs vd Carola Lavén.

Besqab ökade omsättning och rörelseresultatet

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.


Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Nya Besqab ska stå på fler ben: "En perfect match"

Transaktioner Aros Bostad och Besqab ska smältas samman. Visionen för det nya bolaget, som ska ta namnet Besqab, är att bli en ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala. "Jag är stolt över att ha fått frågan" säger nya Besqabs blivande vd Magnus Andersson. Men vad som händer med nuvarande vd, Carola Lavén, är ännu oklart.


Fastigheten Ultuna 13:1 i Uppsala ingår i portföljen som Nrep köper av Besqab.

Nrep förvärvar samhällsfastighetsportfölj från Besqab

Transaktioner Nreps ben inom samhällsfastigheter, Altura, har tecknat avtal med Besqab om att förvärva samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 770 miljoner kronor. Affären omfattar tre äldreboenden, en förskola samt hyresrätter med en total uthyrningsbar yta om 15 200 kvadratmeter. Förvärvet sker via Nordens största Core-plus-fond Nrep Income+ som under förra året genomförde en framgångsrik tredje stängning med cirka 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital avsett för att tillvarata nya investeringsmöjligheter.


Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Aros Bostadsutveckling lägger bud på Besqab

Bolag Aros Bostadsutveckling lägger ett rekommenderat bud på Besqab. Budet är inte kontant utan innebär att de båda börsnoterade bolagen går samman. Budet är värt 1,04 aktier stamaktier och 0,07 preferensaktier i Aros Bostadsutveckling för varje aktie i Besqab.


Tyresö.

Besqab säljer i Tyresö

Transaktioner Besqab har avtalat om försäljning av fem mindre fastigheter i Trollbäcken i Tyresö för en köpeskilling motsvarande ett underliggande fastighetsvärde om totalt 30 miljoner kronor.


Signalisten får snart full rådighet när det gäller upprustningen av Bagartorp centrum i Solna. Bolaget ska förvärva de två sista fastigheterna av staden för över 66 miljoner kronor.

De ska köpa tidigare Besqab-fastigheter av Solna kommun

Transaktioner Bolaget får full rådighet över upprustningen av Bagartorps centrum i och med det kommande förvärvet av två fastigheter som Solna kommun nyligen köpte loss från Besqab. Fastighetssverige berättar mer om transaktionen och projektets innehåll.