Image

Amasten säljer kommersiella fastigheter

Transaktioner Amasten säljer tolv kommersiella fastigheter till Fastator och Offentliga Hus.
Publicerad den 20 November 2018
Jan-Erik Höjvall. Bild: Amasten
Jan-Erik Höjvall.

Transaktionerna är ovillkorade och sker i bolagsform och baseras på underliggande fastighetsvärde om 238,6 miljoner kronor, vilket är i nivå med rådande värdering. Tillträde sker under första kvartalet 2019.

– Vi renodlar portföljen och koncentrerar oss på bostäder. Efter affären består portföljen till 70 procent av bostäder, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.
Fastator köper nio kommersiella fastigheter i Skåne och Karlskoga, sammanlagt 12 400 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet är 111 miljoner kronor. Årshyresvärdet uppgår till 12,6 miljoner kronor.

Offentliga Hus, som har Fastator som huvudägare, köper tre samhällsfastigheter i Timrå. Den preliminära köpeskillingen uppgår till 75,8 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 127,6 miljoner kronor. Årshyresvärdet uppgår till 11,9 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige