Image

Storägaren ICA-handlarna föreslås få styrelseplats i Neobo

Karriär ICA-handlarnas Förbund, som i juni klev upp som största ägare i SBB-avknoppningen Neobo, med 9,6 procent av aktierna ser ut att få en representant i styrelsen.


Jan-Erik Höjvall.

Tunga namn tar plats i Amastens nya styrelse

Bolag En rad tunga profiler tar plats när en ny styrelse utses för Amasten. Jan-Erik Höjvall blir ordförande.


Mikael Rånes, vd för Amasten.

Sålt innehavet – Amasten-vd:n om SBB och framtiden

Bolag Amasten-vd:n Mikael Rånes sålde i förra veckan hela sitt innehav i det egna bolaget – men inte till SBB.
Här berättar han om tankarna bakom försäljningen, känslorna inför att Amasten med största sannolikhet försvinner in i SBB och sin egen framtid.


Ilija Batljans SBB äger nu 83 procent av norska Solon. Jan-Erik Höjvall har varit SBB:s representant i styrelsen sedan i somras.

"Ett jättefint bolag till ett bra pris"

Bolag Fastighetsnestorn Jan-Erik Höjvall om styrelseuppdraget i norska Solon Eiendom – som håller på att slukas av SBB – och pensionärstillvaron i solen. "Har börjat titta på att utveckla fastigheter här nere."


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Höjvall: Jag är stolt över vad vi åstadkommit under mina tre år

Bolag Jan-Erik Höjvall levererar i sin sista rapport som vd för Amasten ett rekordresultat.


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten flaggar för stora värdeökningar

Bolag Amasten meddelade på torsdagskvällen att värdeförändringarna för fastigheter för tredje kvartalet 2020 beräknas uppgå till 435 miljoner kronor, jämfört med 51 miljoner kronor för perioden januari till juni 2020. Amasten-akten stiger med drygt fyra procent på fredagsförmiddagen.


Gösta Welandson och Amasten, med Jan-Erik Höjvall som vd, är storägare i SSM. Nu har Amasten lagt ett uppköpsbud på SSM.

Amasten lägger uppköpsbud på SSM

Bolag Amasten har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i SSM att förvärva samtliga aktier i SSM med vederlag i nyemitterade stamaktier i Amasten. Amasten äger för närvarande cirka 29,6 procent av aktierna och rösterna i SSM. SBB och Gösta Welandson med bolag, som tillsammans kontrollerar cirka 45,4 procent av aktierna och rösterna i SSM, har åtagit sig att acceptera erbjudandet.


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten köper i Eskilstuna

Transaktioner Amasten köper två bostadsfastigheter i Eskilstuna för 47,4 miljoner kronor av en privat fastighetsägare.


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten: Stigande förvaltningsresultat och substansvärde

Bolag Amasten redovisar ett substansvärde om 6,90 kronor per aktie vid halvårsskiftet, upp från 6,71 i Q1-rapporten.


Jan-Erik Höjvall.

"Det har varit en fantastisk resa med bolaget"

Karriär Vd:n Jan-Erik Höjvall berättar för Fastighetssverige om beslutet att sluta på Amasten, och vad framtidsplanerna är.


Bengt Kjell, styrelseordförande Amasten.

Så ska Amasten ersätta Höjvall

Bolag Amastens vd Jan-Erik Höjvall kommer att lämna sin post som vd i bolaget och gå i pension. För Fastighetssverige berättar styrelseordföranden Bengt Kjell om branschveteranens betydelse för bolagets tillväxt och hur man kommer leta efter hans ersättare.


Jan-Erik Höjvall.

Jan-Erik Höjvall slutar som vd för Amasten under 2020

Bolag Efter tre år har Amastens vd Jan-Erik Höjvall meddelat styrelsen att han under 2020 avslutar sin anställning som vd för Amasten. Han kommer tillsvidare att fortsätta i sin nuvarande roll.


Ilija Batljan och Jan-Erik Höjvall.

Höjvall stöttar Batljan: "Stormen kommer bedarra"

Bolag Amastens vd Jan-Erik Höjvall är övertygad om att den nuvarande stormen kring SBB kommer att bedarra så småningom. Under tiden backar han upp kollegan Ilija Batljan, som fortfarande är misstänkt för insiderbrott och marknadsmanipulation. Fastighetssverige berättar mer.


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten: Dubblat förvaltningsresultat – tre procent intäkter från handel och restaurang

Bolag Amasten redovisar ett förvaltningsresultat om 24 miljoner kronor (11) för Q1. Med 90 procent bostäder står Amasten stabilt i krisen.


Ilija Batljans SBB säljer till Jan-Erik Höjvalls Amasten.

Amasten miljardköper av SBB – har genomfört nyemission

Transaktioner Amasten köper bostadsfastigheter av SBB för 1,5 miljarder kronor. Efter börsens stängning på tisdagen genomfördes en nyemission av stamaktier till 7,20 kronor per aktie, en rabatt om 5,3 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. SBB är en av investerarna i emissionen.


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten står stadigt

Bolag Även Amasten vill lugna marknaden med en uppdatering om bolagets finansiella situation.


Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten: Förvaltningsresultat mer än fördubblat

Bolag Amastens förvaltningsresultat uppgår till 84 miljoner kronor för helåret 2019. Substansvärdet ökar till 6,64 kronor per aktie (6,09).


Jan-Erik Höjvall.

Höjvall: "Det är ett lotteri vilka som får investeringsbidraget"

Bolag Varför gillar inte Amastens vd Jan-Erik Höjvall investeringsbidraget och hur tycker han att Sveriges ska få fart på byggandet?


Så gick Amasten från att bli köpta till att bli köpare

Transaktioner I början av oktober köpte SBB en rejäl bit av Amasten. Bara tre månader senare köper istället Amasten en tredjedel av SSM. För Fastighetssverige berättar Amastens Jan-Erik Höjvall mer om de tvära kasten: "Kommer nog mer framöver".


Amastens vd Jan-Erik Höjvall intervjuas på Branschens mötesplats i Östergötland den 30 januari.

Östergötland: Intervju med Höjvall som leder sitt tredje miljardbolag

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Fastighetsprofilen Jan-Erik Höjvall, som tidigare varit vd på såväl Rikshem som Akelius, hade egentligen tänkt sig att gå i pension i våras när han fyllde 60. I stället leder han nu sitt tredje miljardbolag Amasten mot nya höjder. Du träffar honom på Fastighetsmarknadsdagen Östergötland på Värmekyrkan i Norrköping den 30 januari.