Image
Holma Kroksbäck.
Holma Kroksbäck. Bild: Malmö stad

500 nya bostäder i Holma

Bygg/Arkitektur Malmö stads stadsbyggnadsnämnd säjer ja till 500 nya bostäder, parkeringshus och fler cykel- och gångbanor i Holma.
Publicerad den 11 December 2020

Holma och Kroksbäck har genom citytunnelns tillkomst och utvecklingen i Hyllie gått från att vara två områden i utkanten av Malmö till att bli mer centrala. Det gör förutsättningarna för boende och verksamheter ännu bättre och just nu pågår ett intensivt arbete med att göra stadsdelen tryggare och mer attraktiv. På dagens sammanträde sa stadsbyggnadsnämnden ja till planerna för ett område i norra Holma som på sikt ska leda till att det byggs 500 nya bostäder, parkeringshus och fler cykel- och gångbanor.

Området ifråga sträcker sig utmed Pildammsvägen och Ärtholmsvägen, som är tänkta att byggas om till så kallade stadsmässiga gator och kompletteras med gång- och cykelbanor för ökad trafiksäkerhet.

De planerade bostäderna ska i sin utformning bidra till en mer inbjudande och välkomnande miljö för de som rör sig i området. I några av dem ska det finnas verksamhetslokaler på bottenplan.
– Med planerna för Holma ser vi till att knyta ihop området med sin omgivning och resten av staden samtidigt som vi skapar en trygg plats där människor kan mötas, bo och verka – i dag och i framtiden, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.
– De nya bostäderna i Holma bidrar till att knyta ihop olika stadsdelar. Holma, Kroksbäck, Gröndal och Kulladal kommer att bli mer integrerade stadsdelar genom den positiva utveckling vi ser i området framöver, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige