Image
Stampen 5:6 efter till- och ombyggnation av fastigheten.
Stampen 5:6 efter till- och ombyggnation av fastigheten. Bild: Wallenstam

2 000 nya kvadratmeter för Wallenstam

Bygg/Arkitektur Wallenstams fastighet Stampen 5:6, granne med Centralstationen, Trädgårdsföreningen och Göteborgs eventstråk, har fått både nytt utseende och ökad energieffektivitet genom en omfattande om- och tillbyggnation. Nu flyttar coworking-jätten in.
Publicerad den 21 Februari 2024

Med champagnefärgad fasad, nya fönster, sockel i högglansig svart dekton och en glasad tillbyggnation på 1,5 våning tar fastigheten position i området som ett toppmodernt premiumkontorshus. Den 1 mars öppnar Convendum sin andra enhet i Göteborg i fastighetens tre översta våningsplan.

Utöver en exteriör förvandling har stora förändringar skett även på insidan med nya entréer, foajéer och hissar. Totalt sett har fastigheten utökats med 2 000 kvadratmeter.

– Det är en riktigt härlig förvandling som skett genom om- och tillbyggnationen vid Stampen. Ett toppmodernt kontorshus som i samband med ombyggnationen också blivit mer energieffektivt med exempelvis solceller på taket. Vi har också tillfört nya, fina kontorsytor med fantastisk utsikt där vi nu välkomnar Convendum med sin andra etablering i Göteborg, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd Wallenstam.

På fastighetens tak har 352 solpaneler installerats för att bidra till en klimatsmart vardag för kontorshyresgästerna. De nya solcellspanelerna beräknas ha en årsproduktion av 132 MWh.

Stampen ligger mitt i centrala Göteborg, med närhet till Centralstationen och innerstadens utbud av caféer, restauranger och shopping. Större hyresgäster i fastigheten utöver Convendum är Arbetsförmedlingen, Sportrehab, Diagnostiskt Centrum Hud och Xamera. En fin mix av verksamheter inom hälsa, välmående, utveckling och rekrytering.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige