Image

Ytterligare en politiker knyts till Hegeli

Karriär Tidigare har Anders Johansson, Hans Tilly och Erik Langby knutits till Hegeli. Nu blir en Järfällapolitiker senior rådgivare inom företaget.
Publicerad den 22 November 2013
Lotta Håkansson Harju. Bild: Hegeli
Lotta Håkansson Harju.

Lotta Håkansson Harju, 49 år, tidigare kommunstyrelsens ordförande och oppositionsråd för Socialdemokraterna i Järfälla kommun, knyts nu till Hegeli Public Affairs team av seniora rådgivare.

Lotta Håkansson Harju har 20 års erfarenhet av politiskt arbete för Socialdemokraterna bakom sig. Hon har verkat som heltidspolitiker i Järfälla kommun, där hon hade uppdraget som kommunstyrelsens ordförande mellan 2002-2006 och oppositionsråd 2007-2012.

Lotta Håkansson Harju sitter i dag i Socialdemokraterna i Stockholms läns distriktsstyrelse. Hon sitter även som ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) beredning för internationella frågor.

- Jag har arbetat politiskt och i den ideella sektorn i snart 30 år nu. Det skall bli roligt och intressant att nu få ge sig in i det privata näringslivet, även om jag inte helt släpper mina politiska uppdrag, säger Lotta Håkansson Harju.

- Jag och Lotta har ju en politisk historia som politiska motståndare i Järfälla, där jag var politisk sekreterare för Moderaterna när Lotta var kommunstyrelsens ordförande för Socialdemokraterna. Vi känner varandra väl och gillar att jobba tillsammans, trots att vi inte alltid är överens. Med Lotta Håkansson Harju som senior rådgivare hos oss stärker vi ytterligare Hegelis erbjudande, säger Petter Lindfors, grundare och partner i Hegeli Public Affairs AB.

Hegeli arbetar inom public affairs med inriktning mot bostadsbyggande, företagsetableringar samt stadsbyggnads- och exploateringsfrågor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige