Image

…och köper av Ektornet i Västerås

Transaktioner Sveafastigheter köper till sin Fond III dessutom en handelsfastighet i handelsområdet Erikslund i Västerås. Säljare är Ektornet.
Publicerad den 8 Februari 2013
Annons
Image
Simon de Château. Bild: David Schmidt
Simon de Château.

Köpet gör man tillsammans med P&E Fastighetspartner. Fastigheten som byggdes ut av Ektornet 2012, omfattar totalt 29 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Media Markt, Rusta, U-Sports och Lager 157.

- Vi är nöjda med detta förvärv. Fastigheten ligger i ett bra handelsläge och vi har för avsikt att fortsätta utveckla fastigheten och ytterligare stärka fastigheten som attraktiv handelsplats, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

Kilpatrick Townsend och PWC var legal respektive finansiell rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen.

Tenzing och Cederquist var rådgivare till Ektornet. Köpeskillingen offentliggörs ej.

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige