Image

Willhem säljer 135 lägenheter i Malmö

Transaktioner Willhem säljer åtta bostadsfastigheter, med sammanlagt 135 lägenheter, i Malmö.
Publicerad den 29 Maj 2015
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

Willhem har ingått avtal om försäljning av sju bostadsfastigheter i Seved, Södra Sofielund, till Mava Fastigheter AB. Ytterligare ett avtal har tecknats för en enskild fastighet i samma område. Köpare av den fastigheten är Lifra Fastigheter i Malmö AB.
De båda affärerna omfattar tillsammans 135 hyreslägenheter och är belägna i området Södra Sofielund i Malmö. Fastigheternas byggår är 1938-1947.

Den första försäljningen (Mava Fastigheter AB) avser sju bostadsfastigheter och innehåller sammanlagt 106 lägenheter samt ett fåtal lokaler, med en total uthyrningsbar yta om 9 035 kvadratmeter.

Den andra försäljningen (Lifra Fastigheter i Malmö AB) avser en bostadsfastighet med 29 lägenheter. Bostadsytan är 2 268 kvadratmeter. Båda köparna äger och förvaltar redan idag fastigheter i det aktuella området.

- Willhem har vuxit kraftigt de senaste åren och förvärvat över 17 000 lägenheter, varav drygt 2 000 i Malmö, kommenterar Willhems vd Mikael Granath.

- När vi nu säljer 135 lägenheter är det ett led i att se över fastighetsstrukturen och skapa mer effektiva förvaltningsenheter. Detta är ett naturligt steg, men jag vill poängtera att affären inte påverkar vår långsiktiga strategi och ambition för Malmö.

Catella har varit Willhems rådgivare i affären.?

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige