Image
Wihlborgs utökar sitt bestånd i Helsingborg.
Wihlborgs utökar sitt bestånd i Helsingborg. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs köper fastighet i Helsingborg

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Musköten 19 i populära Berga industriområde i Helsingborg.
Publicerad den 21 December 2021

Fastigheten inrymmer bilhall, verkstad och lager och förvärvas för ett fastighetsvärde om 97 miljoner kronor. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och markarealen cirka 16 000 kvadratmeter. Säljare är den privatägda företagsgruppen Amplex AB.

Berga är Helsingborgs populäraste verksamhetsområden som lockar både internationella koncerner och små lokala företag från en mängd olika branscher. Wihlborgs äger sedan tidigare 32 fastigheter i området.

Merparten av den uthyrningsbara arean förhyrs av Fribrocks Bil AB som bedriver försäljning och fullservice för ett antal bilmärken. Resterande cirka 2 000 kvadratmeter är vakant med bästa skyltläge ut mot Bergavägen. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 8,8 miljoner kronor.
– Med alla sina strategiska fördelar är vi övertygade om att Berga kommer att vara ett av regionens starkaste företagsområden även fortsättningsvis. Genom förvärvet av Musköten 19 stärker vi vår marknadsposition i området och koncentrerar vårt bestånd ytterligare. I denna fastighet får hyresgäster möjlighet att kombinera lätt lager- och industriverksamhet med service och kontor, något som många företag efterfrågar just nu, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige