Image

Wihlborgs går helt ur Tyskland

AFFÄRER Wihlborgs avyttrar sin sista fastighet i Tyskland i och med försäljningen av kontorsfastigheten Lippeltstrasse 1 i Hamburg. I stället ska man fokusera på sina huvudmarknader i Öresundsområdet.
Publicerad den 1 Februari 2008

- I och med försäljningen av fastigheten i Hamburg har vi nu helt lämnat Tyskland och kan fortsätta koncentrera oss på våra huvudmarknader i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Samtidigt säljer Wihlborgs fastigheten Måsen 16 i Lund till JM. Fastigheten förvärvades i juni 2005 som en del i en fastighetsaffär med Whitehall. Wihlborgs och JM inledde ett samarbete och ansökte tillsammans hos Lunds kommun om en detaljplaneändring för att få tillstånd att bygga bostäder. Detaljplanen är nu klar och innehåller totalt cirka 20000 kvadratmeter byggrätter för bostäder.

- Vi har ett väldigt bra samarbete med JM i både Lund och Malmö och eftersom vi inte har någon försäljningsorganisation för bostadsrätter tycker vi att det är lämpligt att låta JM ta över stafettpinnen helt ut, säger Anders Jarl.

Båda affärerna omfattar totalt 123 miljoner kronor och bokförs på första kvartalet 2008. Eftersom diskussionerna var långt gångna vid värderingen av fastigheterna inför årsskiftet, får försäljningen ingen resultateffekt. Försäljningspriset överstiger ackumulerat anskaffningsvärde med 25 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige