Image
Visionsbild Rollcos anläggning på Snårskogen 5.
Visionsbild Rollcos anläggning på Snårskogen 5.

Wihlborgs bygger anläggning åt Rollco i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med industriföretaget Rollco om att uppföra en ny anläggning på 3 600 kvadratmeter på Snårskogen 5 på Väla Norra. Anläggningen kommer att stå klar sommaren 2024 och hyresavtalets första hyresperiod är på tio år.
Publicerad den 2 Mars 2023

Helsingborgsbaserade Rollco är specialiserat på produkter för linjära förflyttningar och automationslösningar. Sedan 2012 ägs Rollco av den svenska börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech.

Rollco, som varit hyresgäst hos Wihlborgs sedan 2010, har haft en långvarig positiv tillväxt och därmed behov av större ytor. Den nya byggnaden kommer att bestå av 1 400 kvadratmeter kontorslokaler och 2 200 kvadratmeter produktions- och lagerlokaler och certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Den totala investeringen uppgår till 78 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att snart få flytta in i de nya lokalerna. Rollcos fokus är att på ett hållbart sätt ge bästa möjliga service till våra kunder. Genom den nya effektivt planerade miljöbyggnaden och Wihlborgs fastighetsförvaltning, kommer Rollco kunna fortsätta utvecklas långsiktigt, ta ansvar för miljön och stärka kundrelationerna ytterligare, säger Johan Brinck, vd för Rollco.

– Vi är glada att få vara med på Rollcos fortsatta tillväxtresa och att vi nu kan komplettera vårt bestånd i Helsingborg med ytterligare en modern och flexibel anläggning. Det är dessutom i ett mycket attraktivt område med närhet till E4, E6 och goda kollektivtrafikförbindelser, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige