Image

White får utforma stadsrum i Malmö

ARKITEKTUR När dagens Triangeln förvandlas från en lugn plats vid sidan av de stora stråken till en central knutpunkt där 37 000 tågresenärer kommer att passera varje dygn, uppstår flera nya stadsrum. Dessa får nu White arkitekter utforma efter en vunnen arkitekttävling.
Publicerad den 20 Oktober 2008

Whites bidrag "Öppen scen" utsågs till vinnare av juryn. Ur motiveringen:
"Öppen scen presenterar en väl genomtänkt helhetslösning som rymmer en mängd olika funktioner. Förslaget är rikt på innehåll och detaljer, men är ändå flexibelt och inbjuder till upptäckarlusta och social samvaro i en trygg, tillgänglig och överblickbar miljö…//…Detta helhetsgrepp med variationer kommer att både att berika den nya knutpunkten Triangeln och Malmös stadskärna som helhet."

White ser området kring Triangelns station som en öppen scen för alla att ta plats och del av. De olika platserna ska fungera under vardagens rusningstider såväl som under lugna söndagsförmiddagar. Platserna vävs samman av ett gemensamt golv av stora vackra betongplattor, och gemensamma detaljer som belysning och bänkar. Ett elegant golv fyllt med vardagslyx är visionen.

På Konsthallstorget skapas en öppen och överblickbar plats. Torget täcks av ett flexibelt golv med två gånger tre meter stora betongplattor. Golvet ska vara lätt att förvandla och återställa vid utställningar eller andra evenemang. På torget placeras en stor betongskiva (25 meter i diameter) som både allmänheten och konsthallen kan använda sig av. Den kan användas som scen, eller att sitta på. Efter mörkrets inbrott förvandlas den stora skivan till en självlysande platå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige